Ronny inför Mjölby

Idag spelar Bois grundseriens allra sista match då man tar emot Mjölby hemma i Mariehus arena. Det är ett brandskattat Bois som så sent som igår blev av med centern Johannes Jämsén. Ronny Helander ger här sin syn på detta avbräck och dagens match.

Det blev seger senast mot Borlänge med 4-0, vad tycker du om insatsen?

– Jag tycker förstaperioden är den bästa, där har vi bra grepp om händelserna och gjorde många bra saker och borde ha lett med mer än 2-0. Sedan går vi ner oss i andra, men det blir lätt så när man gör så bra förstaperiod, sedan tar vi greppet i tredje och avslutar bra. En stabil seger och det var skönt att hålla nollan, sedan spelade vi bra i boxen med, det fanns mycket bra att ta med från matchen.

Ja extra skönt att få hålla nollan igen, eller hur?

– Så är det, vi har släppt lite för mycket mål det senaste, men Sandberg kliver fram och håller nollan, det är alltid skönt.

Vilka spelare skulle du vilja lyfta fram?

– För det första vara det kul att ha Hugo i matchspel igen, han har ett par-tre-fyra bra lägen i första redan. Sedan har han inte samma ork som innan så han orkar inte ha samma fart i andra och tredje men det är naturligt. Sedan Fält som får hoppa in och spela igen, han är väldigt lugn och trygg med pucken, han gör en väldigt bra match. Sedan är förstalinan riktigt bra, som vid 2-0, de tappar pucken men checkar fast den 2-3-gånger och kröner det med ett riktigt snyggt mål. De driver laget match efter match, så de är värda ett omnämnande, och till sist Sandberg som spelar stabilt och gör en bra insats.

Igår kom beskedet att Johannes Jämsén får lämna laget, vad har du för kommentar till det?

– Det är sånt som händer, det enda man vet när man går in i en säsong är att man kommer inte sluta med samma lag som man börjar säsongen med. Jag har pratat med Calle och han förväntade sig mer offensivt av Johannes, han har inte kommit upp där. Men det är en jättebra kille på alla sätt, så jag önskar honom all lycka i framtiden. Det är tråkigt när det händer, men så är det, det kommer både lämna och komma spelare under säsongen.

Du blir av med en center, vad ser du för alternativ?

– Som tränare vill man alltid ha full trupp, i kvällens drabbning blir vi kort om folk. Men Calle har en plan och det finns en anledning till att det kommer just nu. Vi kommer dock bara ha tio forwards och sju backar till spel idag. Vi kommer lösa det ändå, men det viktiga är att de som saknas läker ihop och är fräscha inför allettan.

Vilka saknas?

– Det är samma som senast (Tobias Aronsson, William Sundberg, Simon Eriksson, Carl-Johan Gustavsson, Joel Thulin) plus att Simon Niska insjuknat. Sedan är Isac Ohlsson tillbaka i spel igen.

Orkar man spela på tre kedjor?

– Ja i enstaka matcher gör man det, det är inga problem en sån här match, så pass tränade är killarna.

Hur mönstrar du laget?

– Samma backpar som senast. Sedan är förstakedjan intakt, i andra spelar André Astley, Vincent Reimer och Lukas Larsson, tredje blir Hugo Pettersson, Herman Lundin och Andreas Axelsson och Fält som extraspelare. Sedan blandar vi runt lite, det är bara första som är intakt.

Du hade ingen tanke på att plocka upp Blomberg som forward igen när det saknas så många forwards?

– Jag har funderat på det, men Anton växer som back och vi ska fortsätta spela han där efter jul och då får han fortsätta spela back. Sedan om man går på tio eller elva forwards spelar ingen större roll, de kommer orka ändå.