Propaganda i premiären!

Bois bjöd på riktig hockeypropaganda i dagens allettanpremiär mot Krif. Segersiffrorna skrevs till slut till 3-0 (1-0,2-0,0-0), men kunde varit bra mycket större. Bois var snabbare, starkare, fantasirikare och helt enkelt bättre under 60 minuter. Speciellt i den andra perioden så var det mer eller mindre spel mot ett mål.

Första perioden

Bois fick ett sent återbud på lagkaptenen Johan Frick, men av det märktes inget när pucken släpptes. För Bois behövde verkligen ingen pådrivande kapten denna match, laget var extremt påkopplat redan från första sekunden. Man åkte enormt mycket skridskor, smällde på när läge fanns och gav inte gästande Krif en lugn stund med pucken. Krif har en chans värd namnet den första perioden, och det var matchens första när man kommer i en spelvändning två mot ett. Men Bois spelare jobbade furiöst i hemjobbet och hinner ifatt precis lagom för att störa skottet. Men sedan är det Bois som stod för chansskapandet under perioden.  Två av dem hade André Astley Rydberg i powerplay, och det var i stort sett identiska, där han söker upp en lucka mitt i slottet. I det första powerplayet så går skottet rätt på Emil Cederlund i Krif-kassen, men vid chans två så prickar han upp den rätt upp i klubbkrysset till 1-0. Lukas Larsson serverades senare helt öppet mål efter en genialisk av Vincent Reimer, men Lukas lyckas pricka baken på en Krifspelare som ligger i målgården. Nyförvärvet Oliver Lexenberg har ett skott som styrs framför mål, men Emil Cederlund kan efter stor möda knipa pucken. Andreas Thelander och Ludwig Wistén har var sitt kanon-skottlägen men Cederlund räddade. 1-0 var verkligen med mersmak efter den första.

Andra perioden
Men om den första perioden var stark, så var den andra perioden urstark. Bois parkerade i stort sett i Krifzonen och radade upp chanser, gång på gång såg pucken ut att kunna rakas in i tom bur, men Cederlund storspelade och lyckades freda målet gång på gång. Men två mål skulle det ändå bli. Vid 2-0 så serverar Jesper Lindén Oscar Tellström en smörpassning på bortre stolpen och han direktstöter in pucken. Även 3-0 var liknande, skillnadens var att denna gång var Andreas Thelander som stod för smörpassningen och Herman Lundin den som stod för avslutet i mål. Men det kunde blivit bra mycket fler mål, för Bois snurrade som bålgetingar i Krifzonen långa stunder, och det var verkligen en njutning att se Bois spel.

Tredje perioden

Till den tredje perioden så fick Bois inleda i boxplay efter att man dragit på sig en utvisning i slutsekunderna av den andra perioden. Bois reder dock ut det spelet med ackuratess, Jesper Lindén lägger där ner ett hästjobb och håller pucken i anfallszonen i många sekunder. Men det tredje perioden var Bois minst dominanta. Även om man säkert vill fortsätta trycka på så blir det ändå lite säkerhetstänk att man vill säkra sin ledning. Så i den tredje perioden har Tobias Sandberg mest att göra, men någon spektakulär räddning behöver han inte stå för, därtill är Bois försvarsspel för tätt och bra. I ett andra powerplay så lyckas Krif skapa tryck och skottlägen, men då kliver flera Boisare fram och täcker skott helhjärtat. Bois har fler och vassare chanser dock, bland annat har Tellström ett skott mot öppet mål, dock från snäv vinkel, som går utanför på slutet. Men 3-0 duger bra, även om man kanske borde satt ytterligare några mål.

Summering

Sammanfattningsvis en riktig propagandainsats av Bois. Man var påkopplade, spelade rejält och började inte dutta och spela fint bara för att man var det bättre laget. Man spelade betydligt mer fysiskt och vann kamperna över hela isen, samtidigt som man hela tiden såg till att spela på spelare i fart vilket gav ett fartfyllt och kreativt anfallsspel. Med en sådan insats så känns det fel att lyfta fram spelare egentligen, då alla gjorde det kanonbra, inklusive nyförvärven. Men Tobias Sandberg fick hålla nollan, Andreas Thelander var magisk på backpositionen och Oscar Tellström såg ut att ha riktigt roligt på isen.

För filmade intervjuer med nyförvärven gå in på Bois facebooksida!