Ronny inför Vimmerby borta

Bois har stått för två starka insatser och är så här långt obesegrade i allettanspelet. Senast var det trätobrodern Skövde IK som fick åka hem med svansen mellan benen, men idag väntar en första bortamatch. Och det är en minst sagt svår sådan, då tippade topplaget Vimmerby står för motståndet. Laget hade nio raka segrar innan man förlorade senast mot Kristianstad med hela 6-0, så det lär vara ett revanschsuget hemmalag Bois får ta sig an- 

Det blev derbyseger senast med 3-2, vad har du för tankar efter matchen?

– Det är alltid gött att vinna derbyna, vi blev ju påtalade att vi förlorat fem raka hemma så det var läge att vinna igen och det gör vi. Första två perioderna är vi rätt överlägsna, första är vi riktigt bra, andra är bra den med. Sedan blev vi lite passiva i tredje tyvärr, jag vet inte om vi fick för oss att försöka spela av matchen, för vi tappade intensiteten i skridskoåkningen och släppte in Skövde i matchen och de kunde göra två mål. Då är det nära, det kan bli en slumppuck som går in, men jag tycker aldrig vi ger dem någon chans egentligen, men det känns onödigt att bjuda in dem i matchen.

Men riktigt bra första två…!

– Ja vi startar allettan med två bra matcher och fem av sex perioder är vi jättenöjda med. Sedan i tredje är inte Skövde överlägset på något vis, men det var ändå onödigt att ge dem chansen. Men det kan ha att göra med en större anspänning att göra, att när de får 3-1 så kommer det kanske lite ängslan, med mycket folk på läktarna och man vill gärna vinna och så. Men vi reder ändå ut det på ett rätt övertygande sätt till slut.

Detta är första gången Bois inlett med två raka segrar, sedan man spelade i den norra allettan säsongen 17/18, hur skönt är det med en så bra start?

– Det kommer vara en tuff oh jämn serie och då är det skönt att inleda med några segrar. Vi vill vara med i toppen och då har man inte råd med så många förluster, och då slipper man få slut på livlinor tidigt. Det är skönt att vara med i det övre skiktet från start. Det ger en boost att försöka fortsätta spela lika bra och få det att kugga i.

Har du några spelare du tycker är värda att lyfta fram?

– Generellt är det en bra match rakt igenom där alla spelare bidrar. Men Carl-Johan Gustavsson är otroligt jobbig och jobbar hårt och spelar fysiskt. Även Simon Eriksson spelar otroligt fysiskt, och styr in ett mål och gör en riktigt bra match trots att han varit borta länge. Men det var många som var bra,  men de två tycker jag är värda att lyfta fram lite extra då de gör ett otroligt jobb som hjälper de andra på isen med.

En spelare jag lyfte fram var Andreas Thelander som jag tycker gjort två kanonmatcher…

– Ja absolut, han är väldigt lugn och trygg. Han hade en liten svacka i slutet av grundserien, men nu är han tillbaka till det lugna spelet han hade under inledningen av grundserien. Han är lugn med pucken och spelar med en otrolig pondus på isen. Sedan fortsätter han hela tiden våga, även om han spelar med lite små marginaler ibland och gör någon miss så fortsätter han våga lita på sitt spel och fortsätter spela sitt spel, det är bra.

Nu väntar idag en ny tuff match, mot ett erkänt starkt Vimmerby som också är med i toppn. Tankar inför dagens match?

– Att det ska bli kul att möta dem, jag tror det kommer bli en fartfylld match, de spelar med bra fart och det vill vi med spela med, så jag ser fram emot matchen.

Vad får ni se upp med?

– De är starka med puckem, alla fem spelare deltar i anfallspelet, så det handlar om att komma ut i press tidigt, och att inte bli pucktitttande eller puck jagande. Att inte böjda jaga dem utan se till att  hålla dem utanför oss, det har vi gjort bra tidigare och det måste vi fortsätta med idag, för det kommer bli viktigt.

De har ett otroligt brett forwardsmaterial med tre riktigt starka kedjor som kan producera, hur tacklar ni det?

– Ja men det har Kristianstad, Karlskrona och vi med tycker jag, så så kommer det vara att man möter lag med otroligt skickliga spelare. Man får visa respekt men inte vara rädda för dem. Vi är också ett bra lag, det ska bli roligt att spela mot ett lag med många duktiga spelare på isen.

Då ska vi prata skadeläget, och där drabbades ni av ett tråkigt avbräck under derbyt när Lukas Larsson skar upp armen. Hur är status med honom?

– Det var sköna besked där, inget var skadat, det var någon liten sena som var lite skadad, men den var inte av och det var ingen viktig sena heller, så det gick så bra som det kunde göra, det var skönt. Han spelar självklart inte idag, sedan beror på hur lång tid det kommer ta, det var ett djupt sår som det kunde gått värre med, men det kommer inte dröja alltför länge innan han är tillbaka igen.

Hur mönstrar du laget då?

– Hugo Pettersson är fortsatt borta, så CJ (Carl-Johan Gustavsson) får spela center i tredje, han gjorde det bra när Lukas klev av senast och har gjort det tidigare med. Sedan spelar Herman Lundin, Andreas Axelsson och Simon Niska i fjärde. Vi har med oss åtta backar med, så vi har med oss full trupp så får vi se hur vi spelar sedan.

Och hur gör ni på målvaktssidan?

– Där kliver Isac Ohlsson in och gör allettanpremiär. Man får ha en plan, det är ändå 18 matcher, och vi har ett bra målvaktspar. Nu har Sandberg gjort två bra matcher, då får Isac kliva in och hjälpa oss till segrar med.

Av Krister Holm