Deja vu

Förra säsongen så åkte Bois på två riktiga överkörningar i allettan då man förlorade mot såväl Troja som Nybro med 8-1. Ikväll så var det på väg mot liknande siffror, med skillnaden att Bois i alla fall vaknade till i den tredje perioden och putsade siffrorna. Men i två perioder så var Bois insats undermålig, och förlustsiffrorna kunde till slut skrivas till 4-8 (1-5,1-2,2-1).

Bois fick verkligen en rent urusel start på matchen. En tidig utvisning gav mål för Halmstad på retur och när en Boisback går bort sig i mittzonen ger det ett friläge till 0-2 och 0-3 kom under nästa Boisutvisning efter en styrning. Då hade det inte ens gått åtta minuter av matchen. Bois får visserligen sedan in en reducering genom Oscar Tellström, men åter en gång så går Boisbackarna bort sig i mittzonen och det blir 4-1 på friläget. Och mardrömsperioden är inte slut där, för också 1-5 skulle komma på ett skott från blå som styrs på en Boissspelare och studsar över Isacs benskydd, iSac som för övrigt kom in efter 0-3-målet.

Och inte började den andra perioden bättre, en tappad puck på offensiv blå samtidigt som båda Boisbackarna bytte gav två Halmstadsspelare fri gata mot Isac 1-7. Bois får efter det spela sitt första powerplay, men vad hjälpte det? Ny tappad puck när hela laget är på väg framåt gav nytt friläge och 1-7. Bois var inte påkopplade för fem öre! Bois skulle dock putsa siffrorna innan perioden var slut. Anton Blomberg lossar stora kanonen och även om Jacob Crespin kan rädda så är han chanslös när Herman Lundin slår in returen.

Tredje perioden hinner sedan bara börja innan 2-8 kommer, ett skott som sitter klockrent ribba in. Ronny Johansson hade ruskat om i kedjorna ordentligt inför sista, och om det berodde på det eller något annat men i den tredje perioden började man i alla fall vinna lite kamper ute på isen, något man inte ens varit nära att göra i de första två perioderna. Det gav också utdelning, när först Simon Niska kan vara först in på kassen och rafsa åt sig en enkel retur från Jakob Crespin och lägga in 3-8 mellan benen på Halmstadsmålvakten. Och bara några minuter senare så kommer också 4-8 sedan Jesper Lindén styrt in ett skott mellan benen på Crespin. Bois har några lägen till att reducera ytterligare, men  något mer mål ville inte hitta in, så någon riktigt spänning blev det aldrig trots uppryckningen i den tredje perioden.

Nej denna insats kan inte Bois vara nöjda med alls. Det måste till en betydligt bättre inställning om man vill ta poäng i en alletta. Cred dock till Halmstad som spelade en bra hockey, men samtidigt så måste man erkänna att Bois gjorde dem bra med. När man inte vinner några kamper så blir det oerhört svårt att vinna matcher. Nu får vi hoppas det blir ett ordentligt snack i laget efter denna insats och att man samlar ihop sig och kommer ut på ett helt annat vis framöver. Det lyckades man med förra säsongen, kan man göra detsamma denna gång?