Bois fick jubla mot stora förhandsfavoriterna

Det blev onödigt spännande när Bois ikväll besegrade de på förhand stora favoriterna Karlskrona. Bois ledde ett tag med 3-0, men tappade till 3-3, innan Anton Blomberg bombade in 4-3-målet i sudden. Därmed så var det Bois som fick segerjubla, en viktig seger för fortsättningen.

Bois kunde för första gången denna säsong mönstra fullt manskap. Trots det så var det de stora favoriterna inför allettan södra, Karlskrona, som kom ut och tog tag i spelet inledningsvis. Framför allt efter att man fått matchens första powerplay. Bois reder dock ut det och kan även ta ledningen. Det är Simon Eriksson som kliver in i offensiv zon och ska passa ut på kanten, men den halvbryts så han får tillbaka pucken och skjuter då en isare som hittar in bakom Viktor Kokman i Karlskronakassen. En puck han säkert velat ta. Och det tar bara 31 sekunder innan Bois utökar sin ledning. Simon Svensson bryter ett uppspel på offensiv blå, tar något skär in och drar upp den stolpen in uppe i plockhandskrysset. Då tog Bois över helt och bara två minuter senare så kommer också 3-0 i powerplay. Joel Thulin får pucken, rundar kassen och kliver in framför mål och drar upp den i plockhandskrysset. Och bara minuter senare har Carl-Johan Gustavsson öppet mål till 4-0, och i slutet av perioden så mirakelräddar inkomne målvakten Carl Malmkvist när Joel Thulin skjuter mot öppet mål.

Även den andra perioden inleder Bois starkast, och Oscar Tellström har öppet mål i powerplay men får inte till skottet. Anton Blomberg gör en urläcker sak när han bryter in från kanten, lyfter upp den i luften in framför kassen och skjuter pucken på volley i stolpen. Jag nog fanns det lägen att punktera matchen. Men så får Karlskrona ett slumpmål, när en puck fastnar mitt i försvarszonen efter ett brutet överspel och där dyker Jesper Emanuelsson upp och skickar in den bakom en lite ställd Tobias Sandberg. Efter det så jämnar Karlskrona ut spelet, och det blir inte fler vassa lägen för något av lagen.

Bois drar på sig en utvisning i slutet av andra perioden, vilket gör att Karlskrona får inleda den tredje perioden i powerplay. Då håller sig gamle Boisaren Philip Norberg Aspnäs framme när passen frpån bakom mål kommer mot första stolpen och ha hittar det minimala hålet vid stolpen och det är reducerat till 3-2. Då märker man att Bois blir nervösa, man håller hårt i klubborna och puckarna glider iväg och passen levereras inte på blad. Det ger Karlskrona momentum och det är de som får långa anfall och Sandberg får visa sig på styva linan. Han räddar bland annat ett helt öppet mål med en riktigt vass parad. Men 3-3 skulle ändå komma innan halva den tredje perioden var spelad. Det är Hugo Wendt som kan slå in en retur från kanten. Efter det så börjar Bois ändå komma igång lite bättre, och Bois har bland annat en styrning från nära håll som Malmkvist räddar utan att vara medveten om det. I slutet av perioden så skapar Bois förstafemma riktigt bra tryck, vilket gör att Karlskrona tvingas dra på sig en utvisning. Bois hinner dock inte göra mål under ordinarie tid, men i sudden så lossar Anton Blomberg den stora kanonen och då är Carl Malmkvist helt chanslös när den sitter ovanför axeln på honom. Det är därmed Bois som får segerjubla, en riktigt skön seger som säkert kan ge spelarna en hel del självförtroende att ta med sig till fredagens möte med Tranås.

Alla i laget stämplar verkligen in idag och gör jobbet. Bäst i mina ögon var dock Joel Thulin, som gjorde mål och skapade lägen, men också jobbade stenhårt över hela isen.