Reimer fick målskyttet att lossna!

Han värvades som en tilltänkt målskytt inför säsongen, men även om han varit bra i spelet så har han inte fått målskyttet att lossna. Men i gårdagens möte med Tranås så gjorde han två stycken, bland annat det matchavgörande 6-3-målet efter ett snyggt powerplayspel. Innebär det att det lossnar för honom nu?

Det blev seger borta mot Tranåsspöket, vad har du att säga om matchen?

– Det är en tuff match att möta Tranås borta. Vi visste att vi behövde vara med från start. Det var en tuff match och vi fick in många mål, sedan vart det lite spänning på slutet, det var synd vi släppte in några, men en bra laginsats och sköna poäng.

Tidigare har ni inte ens varit nära i matcherna mot Tranås. Vad lyckades ni bättre med denna gång?

– Jag tror att det är att vi mött dem några gånger nu så vi var mer förberedda på hur de spelade,  och så kom vi från en skön vinst senast. Sedan var revanschlusten stor med, så det var många faktorer som gjorde att vi gjorde en bra insats.

Apropå bra insats, själv gjorde du två mål och ett assist i matchen, det måste suttit skönt?!

– Ja det var skönt absolut, det har varit tungt med utdelning tidigare så det var skönt att få det att lossna och bidra med det med.

6-3 var både riktigt snyggt och dessutom game winning goal!

– Ja tack så mycket! Det är inte riktigt min vanliga position i powerplay, men det var kul att jag kan bidra därifrån med, det var ett snyggt spel.

Jag tycker ni i andrakedjan tagit stora kliv framåt och nu har ni också fått det att lossna mnålmässigt, Joel Thulin gjorde ju också två mål i matchen. Känner du att ni är lite på gång?

– Ja vi har kört på bra hela säsongen, men inte hittat det där sista riktigt. Men det var skönt för mig och Joel att vi får det att lossna till slut och det är viktigt för framtiden.

Men du gjorde inte bara två mål, du var bra överlag, du måste varit väldigt nöjd med din insats?!

– Jag var inte nöjd efter första perioden, men sedan när man får in något mål så slutar man tänka och bara kör och då går det ofta bättre också.

Jag pratade med Joel Thulin igår och han tyckte att ni fått bättre stäm i kedjan med André Astley som center, att ni får mer hjälp där och mer puckar att jobba med. Håller du med?

– Ja speciellt nerifrån banan, vi har haft lätt att fastna i försvarszonen men nu får vi den hjälp vi behöver. Att ha så bra hjälp nerifrån ger en trygghet som är skön att ha.

Hur går ni vidare nu från det här?

– Vi har två dagar ledigt sedan får vi ladda om för Kristianstad. Nu har vi två raka vinster i ryggen, det är skönt att ha inför kommande matcher.

Vad betyder det för framtiden att ni kunde hålla ut trots Tranåsanstormning på slutet?

– Vi har pratat om att fortsätta spela likadant även när vi leder, sedan blir det naturligt att man kanske går ifrån det när man leder, men nu var det skönt att kunna reda ut det och det bidrar med ett lugn om man hamnar i samma situationer framöver.

Till sist: Hur är formen?

– Fysiskt är jag bättre än någonsin, sedan gäller det att få med sig lite puckar med, vi får hoppas de studsar med mig framöver.

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd