Alldeles för enkla mål

I inför-matchen intervjun med Bois tränare Ronny Helander så tryckte han på att laget släppt alldeles för enkla mål, och att det måste till bättre skottäckning och krig framför egen kasse för att komma till rätta med det. I dagens match så blev det inga såna enkla mål på skott från blå, men inte behövde Visby slita ihjäl sig för sina mål ändå. Bois ägde stora delar av matchen, men vad hjälpte det när Bois gjorde tre mål och Visby 5 (0-1,2-3,1-1).

Bois inledde matchen riktigt piggt och speciellt andrakedjan skapade flera riktigt bra chanser redan inledningen av period ett. Överlag så har Bois bra tryck i grejerna och förpassar merparten av spelet till anfallszonen, och man styrningar och returer som var väldigt nära mål flera gånger om. Men så kommer Visbys melodi denna match, spelvändningarna. De kommer in på högerkanten, vänder upp och slår en pass till sovande sidan där Tim Bothén kommer åkande och får fri gata och kan sätta den på plocksidan till 1-0.

Bois startar den andra perioden minst lika piggt, skillnaden var att denna gång skulle man också omsätta övertaget till mål. Vid 1-1 så har Bois ett långt anfall, pucken går back-vback längs med blålinjen och där direktkrutar Anton Blomberg in kvitteringen, mycket tack vare Lukas Larssons fina skymning. Och bara 14 sekunder senare så jobbar Andreas Axelsson till sig pucken bakom mål, passar Herman Lundin framför och han direktskjuter in 2-1 mellan benen på Sebastian Andersson. Visby hade så långt knappt vart utanför egen zon, men så kommer Leo Landor långt ut vid sargen på vänsterkanten, och med någon meter kvar till förlängda mållinjen lägger han den mot mål, och pucken hittar in mellan benen på dagens Boismålvakt, Isac Ohlsson. Efter det jämnar spelet ut sig något, och när Visby får till ett av få långa anfall i matchen så kan de också ta ledningen. Karl Påhlsson hittar Tim Bothén igen på sovande sidan och han kan direktskjuta in 2-3. Och i slutet av perioden skulle också 2-4 komma, ett slarvigt uppspel bryts och Adam Lidström vinner pucken mitt i zonen och kan skjuta in 2-4 i nättaket.

Den tredje perioden kom att bli en enda lång jakt på Boismål. Bois parkerar mer eller mindre i anfallszonen, och Visby tvingas dra på sig den ena tvåan efter den andra för att freda sig. Fyra tvåor blev det, men det var faktiskt inte under ett powerplay som Bois reduceringsmål kom. Det var istället ett skott från blå av Simon Svensson som André Astley Rydberg kunde styra in. Då återstod fyra minuter av matchen och jakten intensifierades än mer. Bois har bland annat två frilägen att kvittera på, men Sebastian Andersson räddar båda. När sedan Bois åker på en mycket tveksam tvåa för too many players med bara 1,45 kvar så är matchen rökt. Bois chansar med att plocka ut målvakten, men då kommer bara 3-5 i tom kasse.

En tung förlust som innebär att Bois nu är farligt nära slutspelsstrecket. Åter en gång är det defensiven som är för släpphänt, offensivt skapar man nog för att vinna denna match komfortabelt egentligen. Men det är bara att ta nya tag, för redan på onsdag är det ny match, denna gång mot Krif.

Till sist en glädjande nyhet: André Astley Rydberg skrev inför matchen på ett nytt kontrakt med Bois!