Välkommen tillbaka Roman!

Igår kunde ni på Bois sociala medier läsa den glädjande nyheten att Roman Semjonov är tillbaka i Boisdressen. Roman spelade i Bois säsongen 17/18 och har sedan dess varit en flitig poänggörare i ettanklubbar som Arboga och Vimmerby, men han har även gjort bra ifrån sig i Tingsryd i allsvenskan. Senaste säsongen snittade han en poäng per match i den tuffa engelska ligan innan han efter nyår drabbades av en allvarlig skada. Men nu är han redo för att spela match igen, och han kommer göra det i sin gamla klubb, Mariestad Bois.

Jag får börja med att hälsa dig välkommen tillbaka!

– Ja tack så mycket! Det ska bli spännande at komma tillbaka.

Vad kommer du ihåg från din första sejour i klubben?

– Att vi var hyfsat nära att gå upp till kvalserien och spelade en bra hockey på våren. Det är det jag kommer ihåg, så hoppas det blir likadant i år.

Vad har du att säga om dina år sedan du sista var i klubben?

– Att jag utvecklats enormt mycket, allt som har med hockey att göra och även runtomkring och är förmodligen en bättre spelare än jag var då. Jag har mer rutin och kommer med en stor ryggsäck.

Det finns säkert många som kommer ihåg dig, men för de som inte gör det, hur skulle du beskriva dig som spelare?

– Jag har bra spelsinne, det är det som jag har levt mycket på som spelare. Jag har ett bra skott och är också tung och stark på puck.

Nu kommer du från en lång skadesejour, du har inte spelat på hela säsongen. Vad var det för skada?

– Jag har haft en skada, men detaljer vill jag inte gå in på, men jag har rehabat och gjort mig förberedd för det som komma skall.

Är du helt fit for fight nu?

– Ja snart, om någon vecka.

Har du varit på is något?

– Ja några veckor redan, så jag har ökat belastningen vecka för vecka.

Har du kört hårt med rehabträningen?

– Ja det har det faktiskt, jag är bättre tränad fysiskt än på länge. Skadan har gjort att man kunnat öka på träningsmängden, så jag har tränat hårdare än någonsin för att komma tillbaka och dessutom komma tillbaka snabbare än planerat.

Hur spelsugen är du nu?

– Sjukt spelsugen, det har jag varit sedan augusti. Jag blev riktigt taggad när man skrev på här igår, det ska bli kul!

Flera klubbar jagade dig, hur kom det sig att det blev Mariestad?

– Jag tror att det funkar bäst med plugget, att jag kan plugga och spela samtidigt, så det var en stor anledning till att det blev Mariestad, där funkar det att åka emellan (Roman bor i Arboga, red anm).

Så du kommer plugga parallellt?

– Ja, jag kom in på fysioterapeutprogrammet och jag kommer åka in när det finns tid, resten sköter jag på distans. Jag har en bra grupp som kan hjälpa mig, så det ska inte bli några problem.

Finns det någon kvar sedan du spelade i Mariestad senast?

– Ja Lukas Larsson, Johan Frick och Tobias Sandberg är ju kvar. Sedan har jag spelat med André (Astley Rydberg) och (Anton) Blomberg sedan tidigare. Sedan känner jag Hugo Pettersson med sedan innan lite grann. Så det borde inte vara några problem att komma in i gruppen.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Att jag ska bli matchredo och sedan att hjälpa laget att spela så länge som möjligt in på vårkanten. Det får bli målet.

När är du matchredo?

– Det vet jag inte faktiskt, vi får ta det dag för dag och se, men nog ska jag hinna med några matcher innan serien är slut, så får vi se sedan.

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen:

”I Roman får vi en riktigt vass spets i lagbygget. Han besitter offensiv toppklass på denna nivå. Roman har varit borta från hockeyn sedan ifjol, men är nu om någon vecka helt redo för att göra allt för att göra allt för att vi ska ta oss så långt som möjligt denna säsong. Därmed är säsongen 23/24:s trupp spikad. Jag vill också tacka alla som hjälpt till att finansiera nyförvärvet.”

Av Krister Holm