Ronny inför Visby!

Det är en minst sagt svajig telefonförbindelse som jag når Bois tränare Ronny Helander på när jag ringer honom för en inför matchen-intervju. Han sitter nämligen på färjan på vägt ill Visby för det viktiga mötet med just Visby i allettan södras elfte omgång. Då linjen bröts från och till blev intervjun lite kortare och mer rumphuggen än vanligt, men det viktigaste är ändå med hoppas jag.

Senaste matchen förlust med 2-1 mot Krif, kommentar om matchen?

– En tung förlust. Nu släpper vi bara två mål och då ger man sig själva chansen att vinna matchen, men tyvärr gör vi bara ett och då vinner man inte. Försvarsspelet är bättre, det är ett individuellt misstag som straffar oss hårt, men vi borde ha gjort fler mål med. Men så är det ibland och då blir det förlust.

Det var första allettanmatchen där ni gjorde färre än tre mål!

– Ja det är typiskt när vi inte släpper mer än två mål, så gör vi inte tre för första gången. Men vi skapar lägen så vi borde gjort fler mål, men så är det ibland att pucken inte vill in, så är det.

Jag upplevde att ni inledde matchen med lite mer defensivt mindset, var det planen?

– Det kanske såg ut så, men det var inget vi pratat om innan, men vi var lite passiva. De gjorde ett visst spel som gjorde att vi blev lite sena in i pressen, så det var det snarare än att vi taktiskt pratat om det. Vi vill vara frejdiga och sätta press i vårt presspel, det är inte det spelet som gjort att vi släpper många mål, det är mer att vi blivit pucktittande och passiva i egen zon.

Finns det någon spelare att lyfta fram?

– Jag tycker Anton Blomberg gör otroligt mycket bra saker på isen, både offensivt och defensivt. Sätter igång pucken och bidra över hela isen.

Tobias Sandberg tycker jag gör en bra insats med!

– Jo det gjorde han, han ger oss chansen att vinna och är absolut värd ett omnämnande med.

Nu väntar Visby imorgon, en otroligt viktig match!

– Ja som du säger då är den väldigt viktig, men det kommer alla vara framöver. Vi vet hur det är att komma till ön, det kommer bli ett krig där ute. Vi vet vad vi behöver göra bättre, att ligga i skottlinje, boxa ut och vara hetare framför båda målen, vi måste vara desperata och vilja detta. Alla lag är bra i en allettan, och då handlar det om att vinna kamperna. Det gäller att inte spela med anspänning utan slappna av och lita på att vi är ett bra lag.

Och hur formerar du laget, några skador?

– Vi har samma trupp som senast!

Av Krister Holm