Bois föll i jämn match

Det var en spelmässigt jämn historia när Bois idag föll i den första kvartsfinalen mot Väsby med 5-1 (1-0,1-1,3-0). Hemmalaget var effektivare och på slutet rann siffrorna iväg lite med mål i tom kasse bland annat.

Matchen inleds rätt jämnt med ställningskrig, men med 4,30 spelade så åker Bois Lukas Larsson ut. Bois reder ut större delen av utvisningen bra, men med bara sekunder kvar kommer Väsby in i anfallszonen och Anton Brandhammar hittar Joni Nikko som störtat mot mål och han kan styra in pucken via ribban till 1-0. Strax efter det så drar Bois på sig en dubbeltvåa på grund av en olycklig hög klubba, och där får Bois det tufft. Väsby spelar ett bra powerplay och skapar ett dubbelläge där Sandberg först räddar ett bra avslut i slottet och sedan slänger han sig och räddar även returen. Väsby kan sedan rida på vågen och har faktiskt några minuter senare ytterligare en puck i buren. Men det var efter att en Väsbyspelare åkt på Boismålvakten Sandberg så han låg vid sidan av målet, och därför döms målet bort och istället får Bois spela powerplay. Där har man några skott, men det skapas ändå inte något riktigt hett. Det gav dock Bois lite mer momentum och i slutet av perioden är det Bois som för spelet mestadels, dock utan utdelning.

Det är Väsby som kommer ut bäst i den andra perioden, och redan efter 57 sekunder så kommer också ett 2-0-mål. Det är Linus Rotbakken som utnyttjar en skymmande Boisback och hittar från lite utanför tekningspunkten in vid första stolpen. Det gav Väsby vind i seglen och de har ett par-tre minuter där de har flera anfall, men Bois reder ut det. Sedan tar Bois förstakedja tag i saken, etablerar ett långt anfall och sedan får Ludwig Wistén pucken vid höger tekningspunkt, han skjuter ett skott som Viktor Olsson räddar, men först på returen är Jesper Lindén som rakar in pucken till 2-1. Det förändrade matchbilden rejält, för helt plötsligt var det Bois som tog tag i taktpinnen rejält, hittade vägar genom Väsbys checkingspel och kunde istället själva flytta upp pucken i Väsbys zon istället. Man har också flera bra skott, men Viktor Olsson är snabb i sidledsförflyttningarna och räddar. Lite samma visa var det när Bois efter 14 minuters spel får chansen att spela powerplay. Bois har bra pucktempo, förflyttar pucken över centrallinjen och direktskjuter, men Olsson är med. Bois fortsätter att ha initiativet även efter powerplayet, med flera långa anfall, men utan att få utdelning. Även Väsby har en bra chans när de kommer i en två mot etta, men skottet av Boisbekantingen Christian Hägg går en bra bit utanför.

Även den tredje perioden inleder Väsby piggast, och Bois får lite svårt att hitta ut ur egen zon med vettiga uppspel. Men Bois jobbar sig in i matchen och flyttar upp spelet och har några riktigt bra kvitteringschanser med skott och trafik på kassen. Vid ett tillfälle så studsar pucken ut på bortre stolpen och Carl-Johan Gustavsson(?) kan slå in en backhand i öppen kasse, men han får ingen ren träff och en Väsbyspelare hinner rädda. Bois får chansen att spela powerplay, men närmare än ett farligt skott från Ludwig Wistén blir det inte. Men när Bois trycker på som mest så kommer en spelvändning, Gilbert Gabor skjuter en backhand som Sandberg räddar, men på returen kan Anton Brandhammar lägga in pucken i tom kasse till 3-1. Då bart det mindre än fem minuter kvar att spela, och Bois försöker strax efter med att ta ut Sandberg för att spela med en extra utespelare. Det bar sig dock inte bättre än att Jeremias Lindewall kan lägga in ett skott från egen zon i tom kasse, och med två minuter kvar kommer också 5-1 mot ett uppgivet Mariestad som mest såg ut att ha tankarna riktade mot morgondagens möte.

En jämn match, där Väsby utnyttjar sina lägen bättre än vad Mariestad gjorde. Men framför allt i den andra perioden så hade Bois riktigt bra tryck, och det känns ingalunda som en omöjlig uppgift att ta en seger under morgondagen, även om siffrorna 5-1 ser stora ut.