Ronny inför kvartsfinal 2

En jämn match igår gav en förlust, men det finns verkligen chans till snabb revansch när Bois redan ikväll spelar kvartsfinalmöte 2 mot Väsby. Bois tränare Ronny Helander har matchplanen klar för att ta hem en skön matchseger. 

Det blev 5-1-förlust i första kvartsfinalmötet igår mot Väsby, men det var siffror som inte riktigt speglar matchen…?

– Nej det håller jag med om, det är 2-1 när det är 5 minuter kvar då de får trean och det är en tajt match. Men nu vet vi vad vi behöver förbättra för att vinna matchen ikväll.

Vad är det för detaljer som behöver snäppas upp?

– Framför allt måste vi vara lite bestämdare i spelet med pucken, vi ger bort den lite för ofta. Fastnar på linjen i ingången till deras zon. Vi måste se till att få ner pucken djupt på dem, nu får de plocka upp den för enkelt, och spelvända från det. Där måste vi steppa upp.

En annan detalj som jag önskar lite mer av är att ha mer trafik på mål!

– Ja vi har lägen men ska passa ett pass till ofta. Det är bara att se hur målen kommer till, 4 av 6 görs framför kassen, på styrning eller retur. VI får inte förlora dessa kamper, vi gör det generellt bra, men vi måste göra det bra varje gång, Vid ettan, trean och femman så kommer målen från en position framför kassen, vårt mål är likadant. Det gäller att ha mer driv på kassen, att vilja vara där.

– Sedan är vi där i kampmomentet, det är bra, men vi drar på oss ett par utvisningar i början av matchen för att vi inte är kyliga nog. Visst är de där och ger tjuvsmällar, men man måste hålls sig i skinnet och inte ge igen. Men jag tycker annars att det var en bra domarnivå, men det handlar om att göra rätt saker varje gång.

Vad gör ni bra?

När vi har drivet och sätter press på dem så får de chippa ut, när vi är aggressiva i försvarsspelet så vinner vi ofta puck och kan slå om, då kommer vi till lägen. Det kommer vara tufft och tajt och små marginaler, och kan vi minska tappen i puckhanteringen så kan vi vända på resultatet ikväll.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Det är ingen som faller ur ramen, vi gör en ok match men vi kan lite bättre ändå och då är det ingen idé att lyfta fram någon.

Hur har ni tillbringat tiden emellan matcherna?

– De fick proteindrycker och käk efter matchen, idag var det fritt med frukost, sedan promenad och så käkar vi två gånger och har matchgenomgång på hotellet. Nu handlar det om att förbereda sig på hur du gör det bäst för att vara så väl förberedd som möjligt. Vi har haft bra förutsättningar för att kunna göra en bra match.

Till sist: Hur är skadeläget, inga nya efter gårdagens match?

– Nej vi har samma trupp som förra matchen.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd