Bois ändade Vimmerbys långa segersvit

Tio raka segermatcher, varav fem nu under försäsongen, längre blev inte nyallsvenska Vimmerbys segersvit. För trots att Vimmerby mönstrade ordinarie manskap medan Bois saknade fyra forwards, så stod Bois upp riktigt bra. Så bra att slutsiffrorna till slut blev 1-3 (0-1,0-2,1-0), med andra ord en riktigt stark Boisbortaseger, speciellt om man betänker att Vimmerby endast hade släppt ett enda mål på fyra matcher mot ettanmotstånd.

Bois saknade fyra ordinarie forwards (Linus Lööf, André Astley Rydberg, Adam Karlsson och Carl-Johan Gustavsson), men tränare Ronny Helander försökte i alla fall optimera laget så mycket han kunde. Så här formerade han trupperna:

63 Anton Persson och 66 Nico Berndt

Notera att den före detta Skövdejunioren Nico Berndt debuterade i Boiströjan och skötte sig verkligen med den äran.

Det var dock Vimmerby som inledde bäst de först fem minuterna, det var verkligen ett furiöst tempo i matchen. Det tog nästan åtta minuter innan den första avblåsningen kom i matchen, och redan innan den första avblåsningen kom så hade Boisarna fått några byten på sig att komma in i tempot och därmed i matchen. Även om tempot var högt uppskruvat så bjöds det inte på särskilt många heta målchanser, detta då båda lagen såg till att ligga tätt-tätt på motståndarna så de aldrig kom riktigt loss. Det är Bois som åker på matchens första utvisning, men Bois försvarar sig väl och får tekning i anfallszonen. Det ger lite gröt till höger i Bois anfallszon, och där drar Anton Blomberg lite överraskande på ett skott som helt ställer Robin Christoffersson i Vimmerbykassen och Bois var i ledningen. Efter det var det tog Bois över och bland annat hade Wiggo Weinö ett jättefint läge när han bröt in framför kassen, men Christoffersson räddade. Även Jesper Lindén har ett fint skottläge men resten av perioden slutar mållös.

I den andra perioden får Bois en kalasstart. En pass från egen blå styrs ut på kanten av Emil Smedberg, där kommer Jesper Lindén i full fart, rundar sin back och serverar Max Wennlund en riktig smörpassning på bortre och Max kan raka in pucken i vidöppen kasse. Då hade det gått blott 11 sekunder av period 2! Bois gör en riktigt bra andraperiod, framför allt de första 15 minuterna av perioden så är det Bois som har ett klart grepp om händelserna. Man checkar riktigt högt och hårt på Vimmerbyspelarna som har stora problem att få till några vettiga uppspel. Bois tredjekedja har bland annat några långa anfall som ledde till fina skottlägen för Joel Benjaminsson, men Christoffersson räddar. Men det gör han inte när Bois får chans att spela powerplay. Bois etablerar bra tryck i powerplayspelet med ett snabbt passningsspel, och till slut hittar Emil Smedberg över med ett pass rakt igenom boxen till Jesper Lindén som nyper direkt, chanslöst för Christoffersson, och det står 0-3 på tavlan. Bois har efter det fler fina skottlägen och två rena frilägen, men Christoffersson går vinnande ur striderna. Sista fem minuterna börjar det märkas att Bois gått på tre kedjor med avlastningsbyten för de två i fjärdekedjan bara, för då får Vimmerby lite mer tid för uppspelen och då tar de över kommandot. Bois spelar dock ett riktigt bra försvarsspel, och de få lägen som ändå uppstår reder Tobias Sandberg ut på ett riktigt bra sätt.

Den tredje perioden liknar lite slutet på den andra, det är Vimmerby som håller i taktpinnen mestadels. Men Bois försvarar sig aggressivt och bra och det var väldigt svårt för Vimmerby att vinna insidan och komma till de där heta lägena. Men så får Vimmerby chansen i powerplay, och efter ett långt pass rakt genom boxen så nyper Hugo Olilla till direkt och pucken letar sig in mellan benen på Sandberg. Även Bois har bud på mål, bland annat har Kevin Engvall ett friläge men hittar inte luckan mellan benen. På slutet tar Vimmerby ut målvakten, men något riktigt hett blir det aldrig, utan Bois håller undan och vinner matchen.

En riktigt bra insats från samtliga spelare. Laget åkte massor med skridskor och gav inte Vimmerby många ytor att jobba med. Dessutom smällde man på friskt, så det var nog rätt möra Vimmerbyspelare efter matchen. Det känns fel att lyfta fram enskilda spelare när det var en så helgjuten insats från samtliga. Men detta lovar i alla fall gott inför seriestarten, som nu bara är två veckor bort!