Smedberg: Det har flutit på bra!

Ett av många nyförvärv inför säsongen är Emil Smedberg, en spelare som verkligen visat framfötterna så här långt. Igår gjorde han två nya assist i 3-1-segern mot Västervik.

Vilken fin match ni gjorde igår!

– Ja men tack ! Det var en rolig match att spela, kul att få möta ett toppmotstånd.

Vad gör ni bra tycker du?

– Vi höll dem bra på utsidan och gav dem inte så många målchanser, de var stundtals puckförande, men vi lät dem inte komma till klara målchanser, det gjorde vi riktigt bra.

Ni kom tillbaka till speeden och aggressiviteten som ni visade match ett!

– Ja jag håller med dig, när vi är ligger tajtare tillsammans och förstagubben går hårt så kan också andragubben följa med och ligga närmare och då blir det enklare att spela fysiskt.

Du spelade tillsammans med Max Wennlund och Jesper Lindén, hur tyckte du er kedja skötte sig?

– Jo det funkade bra. Vi kom inte åt så mycket puck i första, men kom bättre in i det sen. Speciellt i andra hade vi lite fina kombinationer, så det kändes bra.

Ja ni gjorde bland annat ett riktigt tjusigt 2-0-mål redan efter 11 sekunder i andra!

– Ja det var en variant som jag hade med mig och ritade upp innan matchen som gick hem, det var snyggt.

Hur tycker du att ni kompletterar varandra?

– Bra, tycker jag. Jesper spelar lite rakare, han är stor, stark och rivig. Max sköter mer det defensiva skitjobbet medan jag använder min fart och är lite spelande, jag tror det kan bli en riktigt bra kedja i vinter.

Föredrar du att spela med Jesper kontra mot?

Klart det är roligare spel med honom, han är otroligt skicklig. Han går hela tiden rakt mot mål, det går fort när han har pucken och är väldigt rolig att spela med.

Vad säger du om din första månad i klubben?

– Jag tycker att jag har kommit in i det bra. Jag har hittat min roll och spelat en bra hockey, det har varit roligt att komma hit och jag tycker att vi spelar en rolig hockey.

Du gillar det nya sättet att spela, med mer aggressivitet över hela isen?

– Jag gillar det, när det kuggar i blir vi jobbiga att möta. Men det handlar om att hålla ihop det med, så vi inte går en och en, då blir det mycket ytor för motståndarna att spela på, men kan vi jobba tillsammans så kan det bli riktigt bra.

Är det ett spel du är van med?

– Ja ganska van, under min juniortid i Färjestad och i Forshaga var vi rätt aggressiva. Sedan var det lite annorlunda spel i Skövde, men jag gillar när det är lite böljande spel, det är roligt.

Jag pratade med Ronny Helander inför Vimmerbymatchen om spelare att lyfta fram, och då lyfte han fram dig, du har kommit in i det direkt!

– Ja spelsystemet passar min typ av hockey och sedan är det skönt att hänga ett par kassar för att få självförtroende med, jag tycker att det flutit på bra.

Jag är imponerad av hur smarta pass du lägger, är det ditt signum tycker du?

– Jag har varit både målskytt och playmaker under lite olika delar av min karriär, så antingen det ena eller det andra, men jag har försökt göra båda på slutet och tycker det lyckats bra så här långt.

Sedan har du inte varit blyg i det fysiska spelet heller…

– Nej både Max och Lindén är fysiska så det är bara att hänga på dem. Det är kanske inte min starkaste sida, men jag försöker köra på som de gör.

Du är också playmaker i powerplay, vad är viktigt där?

– Att ha högt pucktempo och när jag har pucken vill jag att det visas många blad och det tycker jag funkat bra. Vi har varit bra i powerplay och vi fick hänga en igår, det är roligt.

Igår gick ni på tre kedjor bara, hur var det med orken?

– Den var ok ändå tycker jag med tanke på hur tidigt på säsongen det är. Visst hade man mjölksyra vissa byten, men det var nog värre för vissa som spelade på tre kedjor och spelade alla spelformer, jag fick vila i boxplay i alla fall. Men jag gillar att spela mycket, man kommer in bra i spelet då.