Bois föll trots spelövertag

Trots 34-14 i skott och ett rätt stort spelövertag långa stunder av matchen så föll Bois mot Dalen i genrepet inför seriestarten med 3-4 (1-1,1-1,1-2). Några individuella misstag och marginaler emot fällde hemmalaget.

Bois kom till start utan Max Wennlund, Adam Karlsson, Joel Cruus och Lukas Larsson, men lite oväntat var Emil Smedberg med i laguppställningen. Det gjorde att man ändå rullade på elva forwards.

Matchen inleddes jämnt och rätt chansfattigt, men ju längre in i den första perioden man kom, desto mer började Bois ta över spelet. Därför var det rätt logiskt att 1-0 kom. Bois vinner en duell i mittzonen, Jesper Lindén kan föra in pucken på vänstersidan och hittar över en tämligen fri Emil Smedberg som skjuter på bortre benskyddet, vilket ger en retur som Jesper Lindén kan raka in i tom kasse. Efter det höjs tempot och Bois har några bra byten, men så vänder spelet och Nils Juntorp kan åka ett par skär innanför blå och pricka in pucken i gubbhörnet. Bois fortsätter föra spelet, och har bland annat en styrning i stolpen och ett kalasläge där en två mot etta ger ett pass över, men backhandsstyrningen mot mål räddas av Olle Samuelsson i Dalenkassen. Även Dalen hade ett liknande läge strax efter, men då var det Tobias Sandberg som var snabb över i sidled och kunde rädda.

Den andra perioden inleder Bois bäst och man får också ett par powerplay. Där spelar man dock slarvigt och kommer inte alls till några riktigt heta lägen. 2-1 kommer istället i spel 5 mot 5, och det är ett skott från blå som räddas av Samuelsson, men på returen håller sig Andreas Axelsson framme och slår in returen. Bois fortsätter ha spelövertaget, men Dalen är hela tiden farliga i sina spelvändningar, det gick fort från försvar till anfall. Och det är på en spelvändning i slutet av perioden som kvitteringen skulle komma. Hugo Rostedt kommer ensam mot två Boisbackar, skjuter picken högt på Sandberg som lämnar retur, och det är Rostedt som tillåts komma först på den och kan sprätta upp pucken i nättaket. Det var alldeles för slappt agerat av backarna där.

I den tredje perioden så inleder Bois återigen bäst, och har några långa  anfall med både skott och styrningar i farliga lägen, men utan att ge utdelning. Men så får Dalen sitt tredje powerplay i matchen, och ett pass i sidled till Nils Juntorp och en praktträff i krysset senare så var det Dalen som ologiskt nog var i ledningen. Bois skulle dock kvittera när också de fick sitt tredje powerplay. Viktor Nilsson Westlund hittar med en delikat framspelning Marwin Wedemo framför kassen, och en snygg styrning senare så stod det 3-3. Dock så var det Dalen som skulle få sista ordet i matchen, denna gång efter en av de farliga spelvändningarna. Pucken hoppar över klubban på en Boisback som försöker hålla kvar en puck i anfallszon, och det ger ett två mot ett-läge som utnyttjas på bästa sätt av Daniel Bergkvist. Ren med Sandberg hittar han luckan mellan benen och Dalen var i ledning igen. Efter det spelade Dalen smart defensivt, chippade hela tiden enkelt ut och fördrev på så sätt tiden. Närmast att ändå få till en kvittering var André Astley Rydberg som styr pucken en tredje gång i matchen, och för tredje gången så letar sig pucken i stolpen eller precis utanför.

En helt ok genomförd match av Bois, där man långa stunder förde spelet och hade de ett chansövertag mot ett bra Dalen, men de individuella misstagen straffar Bois rejält. Nu hoppas vi på lite mer skärpa och marginaler på rätt sida på lördag, för då är de betydelselösa matcherna över, då spelar vi om poäng. Och det är tufft motstånd direkt, då det förväntade topplaget Borås står på andra sidan.

Av: Krister Holm