Matchvinnaren Kevin Engvall efter matchen

Bois förde gårdagsmatchen mot Forshaga hela tiden, men det finns bara en som kan få game winning goal, alltså det mål som ser till att laget får med sig segern. Igår var det Kevin Engvall som gjorde det, när han i den andra periodens sjätte minut satte punkt för ett riktigt mönsteranfall och gav Bois ledningen med 4-3. Det var också en mycket nöjd Engvall hemsidan träffade på motionscykeln efter matchen.  

Kevin Engvall, 6-3-seger mot Forshaga, vad är dina känslor så här direkt efter matchen?

– Jag tycker vi spelar bra i 60 minuter. Vi gör det vi ska typ hela matchen. Det enda är väl att vi tar lite många utvisningar, men annars tycker jag vi gör en väldigt bra insats.

Ja i spel 5 mot 5 så hade ni ett ordentligt grepp om matchen, trots att Forshaga ändå var duktiga måste jag säga…

Ja vi förlorade ju två raka mot dem under försäsongen, men idag tycker jag vi är bättre än dem alla tre perioderna. När vi gör det ska så har vi stor chans att vinna och det gör vi ju med.

Tycker du att ni börjat få lite kemi i kedjorna med nu?

– Ja det tycker jag verkligen. Vår femma kuggade bra idag, vi jobbar hårt och skapar många lägen. Max är ju väldigt bra både offensivt och defensivt, och samma med Fält, jag tycker vi fick bra stäm i linan och alla linorna såg bra ut så…

Och mål gjorde du också!

– Ja det fick jag göra, och roligt att Wiggo (Weinö) fick göra hattrick inför hemmapubliken med. Det är alltid kul att se!

Han är het!

– Ja väldigt het! Tre poäng förra matchen och tre idag och vi vinner, det är riktigt kul för honom. Det är bara att fortsätta bygga på detta vinnarspåret.

Idag tyckte jag ni fick lite bättre uppspel vilket gjorde att ni kom in i mitten och kunde sedan spela ut på en kant och på så sätt skölja över Forshaga lite, något ni kanske saknat lite tidigare…

– Vi spelade inte vår bästa match mot Falun, det var också en bra match, men idag så stämmer det bättre och vi kommer upp närmare den kapacitet vi vet att vi har. Det handlar om att börja med det hårda jobbet, har man inte sin bästa dag kan man alltid ändå göra jobbet, och idag var det en bra dag för många i laget.

Hur firar ni det här nu då?

– Det blir stretcha ner, hem och vila i helgen och så kör vi hårt igen nästa vecka.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd