Vi gör överlag en bra match!

Det är glest med matcher i ettan stundtals, nu kommer det ha gått en vecka innan Bois ska spela match igen, denna gång mot tabelltvåan Lindlöven. Bois lär dock komma till match med bra självförtroende, då man gjorde en offensivt övertygande insats när Forshaga slogs tillbaka senast med 6-3. 

Det blev seger senast mot Forshaga med 6-3, vad har du att säga om den matchen?

– Jag tycker vi överlag gör en bra match i 60 minuter. Visst har vi någon dipp, men det har man alltid, men överlag åker vi mycket skridskor och spelare fysiskt, det gör att de tröttnar hela i tredje. Enligt vår datastyrda statistikprogram vann vi skotten med 15-2 i tredje och skjuter man bara två skott så ska det mycket till för att göra mål. Vi fortsätter vara fysiska och ettriga i åkningen och det gör att de mest får chippa puck för att freda sig.

Ja offensivt såg det väldigt bra ut!

– Ja vi skapade mycket lägen och det kunde varit både 3-0 och 4-0 innan de får en reducering och sedan också kvitterar. Men jag tycker ändå att killarna visar tålamod, de fortsätter spela som vi ska och även om de får 3-3 så blir det aldrig nervöst, utan vi gör 4-3 och i slutet även 5-3 och 6-3. Även om det var siffermässigt jämnt långt in i tredje så var jag faktiskt aldrig orolig, killarna spelade så bra och med sådant tålamod att jag var säker på att vi skulle ta det till slut.

Men det finns alltid skönhetsfläckar även under bra matcher, och jag tänkte lyfta ett par. Det första är boxplay som inte riktigt har stämt så här långt, så inte heller senast…

– Ja v körde video idag på det. Jag tycker att vi blir för spretiga och far iväg ändå ut ända ut till sargerna och jagar som ensam forward., Det är ju det deras backar vill och så kommer de 4 mot 3 mot oss istället, det är inte så vi tänkt oss. Så det har vi kollat igenom för att bli lite tajtare, blir vi så spretiga öppnar det dessutom upp för genomspel, så det måste vi bli bättre på. Så det har vi pratat om, även hur vi ska vara hetare och bättre framför egen kasse pratade vi om.

En annan detalj att anmärka på: Jag tycker att backarna ibland kliver fram och chansbryter vid offensiv blålinje istället för att falla av. Då hände det i alla fall tre gånger att man gå bom och så blir det farliga spelvändningar, två mot ettor, då en back saknas…

– Ja man kan bli lite för het på att kliva, då måste man ta antingen ta pucken, eller spelare eller helst båda. Ska man kliva så måste man i alla fall ta spelaren. Då blir det ofarligt. Det handlar om att värdera rätt, att inte kliva på spelare på fart. Det är också något vi pratat om.

Något som däremot såg riktigt bra och idérikt ut var powerplay, det var många finurliga lösningar som visades upp!

– Ja vi har bra idéer, sedan gäller det att vara noggrann när man gör de avgörande passen, men vi har många riktigt bra idéer. Får vi upp noggrannheten där så kommer vi blir oerhört giftiga.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Wiggo Weinö hänger ju dit ett hattrick i första, och gör överlag en superbra match. Han har hela tiden bra fart och tyngd, och är jobbig att möta. Sedan har han förmågan att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt med, så han tycker jag absolut är värd att lyftas fram.

Känslan är att ni hittat mer rätt i kedjorna nu med?

– Ja vi gjorde lite justeringar, men det handlar också om att vi kommer mer samlat istället för en och en, då blir det bra. För vi har bra fart och vi ska inte streta iväg en och en. Vi har en bra mix med fart, spelsinne och fysiskt spel i alla femmor, det känns bra.

Ni har nu haft en veckas uppehåll sedan senaste matchen, gillar du det?

– Nej man vill ju spela matcher, men samtidigt kan man träna på lite hårdare måndag-tisdag, ha lite specialträning, så på ett vis kanske det blir skönt med lite avbrott med annorlunda träning. Men generellt är det för glest med matcher, det är ju därför man spelar, för att tävla om poäng.

Hur ser skadeläget ut, det senaste har Carl-Johan Gustavsson saknats…

– Han är inte riktigt återställd ännu, men jag hoppas han kan vara redo till nästa vecka. Det har dragit ut lite på tiden. Men i övrigt så är det inga skador, även om vi haft lite sjukdom i laget i veckan. Dock har vi två avstängda spelare i Lukas Larsson och Andreas Axelsson. Jag kan tycka att det är konstigt, då de mest står och kramas. Men det är nytt system i år, i år kollar licensnämnden alla matchstraff, och ska de döma alla situationer när spelare kramas så kommer det bli många avstängningar i vinter. De tyckte det var ett lindrigt bråk, men stänger av ändå… Det kommer som sagt var bli många avstängningar i vinter.

Vad innebär detta för laget?

– Vi hoppas kunna åka till Lindlöven med elva forwards, så får vi dubbla lite på centrarna. Men i övrigt blir det samma lag, sex backar och Tobias Sandberg i kassen.

Vad kan du säga om Lindlöven?

– Det kommer bli tufft och tajt, det är ett förmodat topplag, så det ska bli kul att möta dem imorgon.

Det är ett väldigt kontringsstarkt lag!

– Ja de sätter fart på grejerna när de vinner puck, så det måste vi se upp med, men samtidigt får vi inte bli för passiva. Det gäller att ha fart på grejerna och inte gå bort oss, utan spela smart och vara på rätt sida, även om man spelar med högt presspel.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd