Hattrickmålskytten Wennlund om sin oanade superkraft!

Bois tog en skön seger igår mot dittills obesegrade tabelltvåan Lindlöven på bortaplan med 5-3. Mannen bakom segern var hemvändande Max Wennlund, som noterades för tre mål och ett assist, samtidigt som han stod för en imponerande defensiv insats. Och ett av målen var väldigt snyggt, ett stenhårt slagskott som till och med överraskade Max själv.  

Vilken match du gör!

– Ja det var roligt, kul att det släppte lite. Men framför allt kul att vi grejar tre poäng, även om vi inte är helt nöjda med matchen. Vi blev lite för passiva, vi har pratat om att vi skulle fortsätta det fysiska spelet och farten vi hade emot Forshaga, men vi kommer kanske inte upp i samma riktigt. Men samtidigt är det ett skickligt lag vi möter, så vi får vara nöjda med vinsten.

Det lossade också för egen del, tre mål och ett assist!

– Ja det var roligt med islossning på det planet med. Jag försöker bidra med det jag kan över hela isen, sedan är det givetvis roligt att det trillar in några mål med.

Och 4-1-målet var urtjusigt, en riktig hästspark. Visste du själv om att du hade ett sånt skott?

– Nej jag sa det till killarna att jag nog inte gjort ett slagskottsmål på tio år, man får ju knappt såna lägen. Men Joel (Benjaminsson) gjorde det bra framför mål med, så han såg nog inte mycket målvakten. Men att jag hade ett sånt slagskott visste jag inte, det får man ta fram igen om det blir läge, hehe.

Det var ett riktigt Blombergskott!

– Ja det var en bra smäll, men det var en sån match idag, det flöt på med lite medstudsar, som 2-0, jag får pucken efter lite studsar och skjuter en halvdan puck som går in, sedan Kevin som lägger en backhand skridsko och in, men det är skönt med såna mål med. Vi fick tre mål att gå på, men sedan blir vi lite ängsliga tycker jag och tar för mycket utvisningar, där är de skickliga och till slut smäller det. Vi hade lite för många tvåor idag kan jag tycka. Man kan klaga på bedömningar, men man måste också vara noggrannare med de bitarna. De beror på att vi inte är riktigt på tårna, vi är sena in och har inte tillräckligt bra fart på fötterna vilket gör att vi tvingas till lite dumma beslut. Så det finns att jobba på till nästa match., men vi ska också ta med oss att vi tar tre poäng från en svår bortamatch, det är skönt för gruppen att få såna vinster med. Sedan kan man skruva på saker som inte var på topp till nästa match. Men jag är stolt över killarna och att vi lyckades knyta ihop säcken till slut.

Om jag säger att den första perioden har ni bra kontroll på, i andra så är det en sluggerfest som två tungviktsboxare som bestämt sig för att bara slå och inte försvara sig och i tredje så stänger ni ner dem effektivt, håller du med i den beskrivningen av matchen?

– Jag tycker det är en bra beskrivning. Vi kommer ut bra aggressivt och fysiskt, de är inte speciellt fysiska och då vinner vi mycket puck. Sedan åker vi på två raka tvåor, och efter det så får vi inte riktigt samma tryck, men ändå en godkänd period. Sedan i andra blir det lite slarvigt från båda lagen, pucken åker fram och tillbaka, men det är ändå en styrka att göra fyra mål trots att spelet ser ut så. Jag tycker vi efter 3-0 kanske blir lite bekväma, vi söker något fancy uppspel och istället spelar vi fast oss i egen zon, det är smartare då att bara chippa ut. Det gör vi bra i tredje sedan, vi chippar ut, visst hade man kunnat spela på några mer lägen, anfall är ändå bästa försvar, så vi var kanske lite för försiktiga, men vi knyter ändå ihop det bättre och ligger mer på rätt sida. Så jag tycker du gör en bra beskrivning.

Tidigare har det varit tredjekedjan som levererat stort, och förstakedjan har också gjort sina mål, idag var det ni i andrakedjan som klev fram. Det måste vara en styrka att ha tre kedjor som kan leverera?!

– Ja det är skitviktigt för att vara lyckosamma över tid, att inte ha en femma bara som levererar. Kan vi bygga en stark grund bakifrån så kan fler bidra offensivt sedan med, så det är klart positivt med tre kedjor som alla kan avgöra.

Hur har det varit att ta steget ner i ettan då?

– Skitroligt, jag är väldigt taggad på detta och har blivit väldigt väl omhändertagen, det är kul att se engagemanget i och runt laget. Även att spela på hemmaplan inför vår härliga publik. Sedan är det roliga matcher med, det skiljer sig lite mellan motståndet, men överlag tycker jag det är en bra nivå på motståndet. Jag vill bidra på isen och även vid sidan av, det är min ledstjärna att alla kan bidra med sin del, att jobba hårt eller snacka eller whatever, men att alla är med och bidrar. Det är riktigt roligt att vara igång, jag trivs superbra i laget och i stan, det har varit super allt så här långt.

Hur firar man hattrick och tre poäng då?

– Det firar man med schnitzel och bea från ICA och så kollar jag serier på Ipaden. Det är rätt livat här i bak i bussen, det är ett gäng som spelare kort. Det är glada grabbar!

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd