Komfortabelt när Bois tog fjärde raka

Bois tog en komfortabel seger mot Borlänge med 3-1 (1-0,1-1,1-0). Trots att spelet kanske inte satt klockrent över 60 minuter, så la Bois i en växel till när det behövdes och segern var till slut odiskutabel.

Bois inledde matchen riktigt bra och inledde med att trycka ner Borlänge djupt ner i egen zon, och hade ett par bra lägen inna man får med sig en första utvisning. Men då går Bois ner i tempo och får inte alls ordning på powerplayspelet utan drar istället på sig en egen tvåa. Inte heller Borlänge får dock till något riktigt hett i sitt powerplayspel och efter det går matchen i stå lite. Inget lag får riktigt grepp om det andra, och framför allt har man svårt att komma till några farliga lägen. Men så får Bois en andra chans att spela powerplay med fyra minuter kvar av perioden och då såg det mycket bättre ut. Pucken vandrar lite fram och tillbaka innan Tobias Aronsson drar en handledare mot en totalskymd Emil Ranehamn, som ändå lyckas rädda skottet, men returen från Wiggo Weinö är han chanslös på och Bois tar ledningen.

Bois får efter två minuter av den andra perioden ett nytt powerplay.  Det inleds dock slarvigt, och en tappad puck på blå ger ett friläge som Sigge Grundlitz iskallt sätter mellan benen på Tobias Sandberg efter en sidledsdragning. Backen som drällde på blå, Tobias Aronsson, skulle dock få snabb revansch. För i samma powerplay så skjuter han en ny handledare från blå, och precis som vid 1-0-målet ser Ranehamn aldrig pucken förrän den hittar in i plockkrysset till 2-1. Bois får spela boxplay och reder ut det bra, men sedan har man inte riktigt tryck i åkningen och spelet. Men från powerpbreaket efter 11 minuter så steppar Bois på gaspedalen ordentligt, och smäller på mer, ligger närmare på Borlängespelarna och radar upp målchanser, men utan att hitta rätt. Känslan inför tredje var dock riktigt god.

Där åker man på ett tidigt boxplay, men man reder också ut detta utan att det osar riktigt hett. Bois har bra kontroll på händelserna, men det blir upprört i båset när Wiggo Weinö åker på en blindsidetackling i huvudet, som dock domaren friar. Spelet fortgår, och efter någon halvminut så kan Max Wennlund ändå få det sista ordet när han snappar upp en lös puck snett framför mål, drar den i sidled och lägger in pucken till 3-1 med enhandsfattning i det vidöppna målet. Efter det kontroller Bois av matchen bra, även om Borlänge hade ett skott i överliggaren och ett farlig överspel till bortre stolpen som Sandberg gör en kanonräddning på. Men det var allt på 20 minuters spel, och Bois hade även de ett antal lägen att utöka sin ledning, men Ranehamn kom upp stort.

En prestation som var lite upp och ner, men seger och tre poäng bärgades i vilket fall, och det är ju det som står i historieböckerna sedan. Tobias Sandberg gjorde några fina räddningar och förtjänar att lyftas, och även backarna Manne Håkansson och Tobias Aronsson gjorde bra insatser. Nu vill det till att snabbt bygga upp energi igen, för redan på fredag är det match igen, denna gång bortamatch mot Mjölby.