Samtliga spelare tillgängliga för dagens toppmöte!

För första gången denna säsong så har tränarduon Ronny Helander och Linus Lööf tillgång till samtliga spelare för match. Det passar bra då det är riktigt tufft motstånd som väntar, när Bois ger sig ner till Norrahammar för att försöka ta sig an tabellfyran Dalen som man av tradition alltid haft tuffa matcher emot. 

Ronny Helander: Seger senast mot Mjölby 8-1, du måste vara nöjd?

– Ja absolut, vi genomför en bra match hela vägen, det är inget att klaga på

Vad gör ni bra?

– Dels har vi bra tålamod i böljan, då de kör för fullt första 10 för att få en bra start. Men vi är lugna och hanterar det på ett bra sätt och tar sedan över och är från där och framåt ganska överlägsna.

En match som gav många bra besked!

– Ja absolut, det är många som gör en bra fajt. Det är bra konkurrens om platserna nu då det är så många so visade sig från sin bästa sida.

Vi måste väl ändå lyfta Adam Karlsson, som gick från bänkad till att bli tongivande i matchen!

– Ja han kom in och levererade båda mål och assists och hade en helt annan fart än matchen innan, det var roligt att se.

Han och Kevin synkade väldigt bra tillsammans!

Ja de har en bra fart båda två, kan de utnyttja det blir det svåra att stå emot. De gör två mål där de snabbt ställer om och driver på kassen och försvararna hade inte en chans att hinna med, två mål där de verkligen utnyttjar sin speed och blir svåra att stå emot.

Finns det någon annan spelare att lyfta fram?

– Jag tycker att alla ifrån ”Tobbe” (Tobias Sandberg) i bak till sista spelare gör en gedigen insats. Viktor Nilsson Westlund gör visserligen en fadäs vid ett mål, men visar annars riktigt bra tag, trygg med puck och bra spela i övrigt med, så han gör en riktigt bra insats.

Nu var det en vecka sedan det var match senast igen, hur har ni förberett er?

– Killarna fick en ledig helg, sedan har de kört på riktigt bra, och nu har vi samtliga spelare tillgängliga, då blir det en mördande konkurrens om platserna i laget, så det har varit bra tävling på träningarna i veckan. Fördelen med att det är glest med matcher är att de är väldigt sugna när det väl blir match igen.

Du säger att alla är tillgängliga, innebär det att Carl-Johan Gustavsson äntligen är redo för spel?

– Ja han har kunnat gå för fullt denna vecka, så det är roligt för honom att dra på sig matchdressen i seriespel för första gången denna säsong.

Hur har han sett ut på träningarna?

– Man vet ju hur han är, han går alltid för fullt i alla situationer och är tung att möta, han har sett rapp och pigg ut. Sedan har han kanske tappat lite matchtempo när man varit borta ett tag, det får vi väl se ikväll, men han behöver också spela för att komma in i det. Vi får se hur mycket speltid han får.

Som du säger så är det mördande konkurrens om platserna, vad innebär det för formationerna?

Tobias Sandberg startar i mål. Backsidan är densamma som varit det senaste nu. (Aronsson – Blomberg, Wedemo – Nilsson Westlund, Håkansson – Bergkvist) . Kedjorna formerare vi så här:

Lööf – Lindén – Smedberg
Karlsson – Wennlund – Engvall
Weinö – Astley Rydberg – Fält
Axelsson – Larsson – Persson

Carl-Johan Gustavsson blir extraforward, Joel blir utanför laget idag. Jag måste säga att det var riktigt tuffa beslut, för det är en jäkla konkurrens om platserna.

OBS! Undertecknad beger sig ner till Norrahammar för att se matchen på plats, därför blir det inget matchreferat efter matchen. 

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd