Bois vände och vann!

Det började med en gäspning, det fortsatte med en suck, men till slut så blev det jubel som blev det avslutande och bestående intrycket när Bois idag vände och vann mot Tranås med 2-1 (0-0,0-1,1-0,1-0). I en drabbning som minst sagt spelade på alla nerver, så var ändå Bois det bättre laget till slut och segern var långt ifrån orättvis. Men det krävdes verkligen att varje spelare gick till sig själva och tog fram precis allt av vilja och jävlaranamma för att lösa det, och det var en egenfostrad junior som visade väg.

Matcherna mellan Tranås och Mariestad brukar vara fart- och kampfyllda matcher, men så mycket fart fick vi inte uppleva i den första perioden. För det var två lag som var bättre på att döda motståndarnas fart än att själva sätta fart när man väl hade pucken. Det ledde till en förstaperiod där absolut ingenting hände. Inte ens i de tre powerplayen (två för Tranås och ett för Bois) skapades något riktigt hett. Skotten slutade 3-5 och beskriver på ett bra sätt en period där inget lag kom loss alls.

Till den andra perioden så hade Tranås kommit på att det kanske kan vara idé att ta i lite när man åker skridskor. Det gjorde att helt plötsligt så kunde de vinna puck i Bois zon och på så sätt skapa långa anfall. Bois verkade helt rådvilla, istället för att snabbt passa pucken till ledigt blad så fick de för sig att de först skulle vända och vrida bort några spelare innan de kunde nedlåta sig till att passa. Det gick givetvis inte. Tranås serverades puck på puck och under första halvan av period två var det Tranås för hela slanten. Men samtidigt så måste man credda Bois försvarsspel. Det har man ju haft lite kritik emot tidigare, men trots att Tranås parkerade i Bois zon så sorterade Boislaget ändå bra, och man släppte aldrig till några avslut i skottsektorn. Istället skulle 1-0 komma på ett inlägg från sargen mot mål, och pucken studsar på Casper Andersson och in förbi en chanslös Tobias Sandberg. Tranås har faktiskt också ett andra mål inne, men det döms bort för spelare i målgården, ett domslut som Tranås ifrågasatte, men Tranåsspelaren som var inne och på Sandberg gjorde verkligen inte allt han kunde för att undvika att åka in där. Dessutom hann Tranås med att missa en billigt utdömd straff. Nej den första dryga halvan av period två gjorde faktiskt Tranås bra genom att hela tiden servera dem pucken. Lika svagt som spelet var med puck, lika bra var det dock utan. I det läget såg Bois ut som ett slaget lag. Men med start efter powerbreaket i den andra perioden så började spelarna visa sig lite mer, man åkte lite hårdare till pucken och serverade den snabbare och mer precist. Scenförändringen var inte total, men helt plötsligt var Bois med i matchen igen.

Om det började se bättre ut i slutet av den andra, så var skillnaden än större i den tredje. Helt plötsligt så var det Bois som kom ut med fart och energi, som satta hög press och lyckades erövra mycket puck i anfallszonen. Bois snurrade rätt friskt i anfallszonen och hade betydligt fler heta målchanser än vad Tranås lyckades få till under perioden då de dominerade. Tre ribbträffar noterade, bland annat i slutminuterna när Bois spelade ännu ett boxplay. En gång så lyckades man dock hitta rätt, och det var glädjande nog junioren Alex Fält som gjorde det. Han kom rätt ren på högersidan och lyfter in pucken hur iskallt som helst i plockkrysset. I sin 39:e a-lagsmatch fick alltså 19-åringen göra sitt första mål, och det var ett viktigt sådant med. Det grejade suddenspel och väl där så kunde Jesper Lindén först pricka stolpen innan Max Wennlund lyckas få in returen på något vis och segern var ett faktum!

En match med tre helt olika ansikten, och där den första halvan lämnade en hel del i övrigt att önska, men där man ändå visade en enorm moral och lyckades vända och vinna. För det är inte enkelt att vara så utspelade som man var, och sedan gå ut och vända på machbilden helt och hållet, det visar på moral och vinnarskalle i laget. Att inte ge upp, utan att ge allt hela vägen in i mål. Sedan måste boxplay creddas idag, åtta minuters boxplay genererade inte en enda målchans för Tranås del. Försvarsspelet överlag var också bra, och som tur var så lyckades man också hitta lite spel med puck och offensiva intentioner i den tredje perioden. Det räckte till en stark moralisk seger för Bois!