8 dagar kvar: Vilmers hjärta brinner för Mörrum Hockey

Vilmer Stahmann, 20, fick avsluta sin juniortid med ett SM-guld.

När det var dags att ta steget in i seniorhockeyn var det inget svårt val att flytta hem till moderklubben igen.

”Det var helt självklart faktiskt. Mörrum visade upp en bra och trovärdig plan, inte bara för min egen utveckling, utan även för hur de tänker med hela föreningens framtid”, säger Vilmer som blir en viktig bricka i det nya, hemvävda Mörrum Hockey.

8 dagar kvar – köp din biljett till derbyt här!

Vilmer är bara en av åtta spelare med Mörrum Hockey som moderklubb i årets A-trupp.

”Det är en lite cool känsla. Jag har ju själv spelat hockey så länge jag kan minnas, och sprungit här i hallen med både pappa och farfar och sett upp till A-lagsspelarna. Och nu är jag själv en av dem”.

När Vilmer gick ut högstadiet sökte han till hockeygymnasiet i Ljungby och kom in. Det blev tre säsonger i Troja innan flyttlasset gick till Ängelholm inför förra säsongen. Det blev en lyckosam flytt, som slutade med SM-guld med Rögles juniorer i våras.

”Det bästa med att flytta hemifrån redan efter nian var att jag fick lära mig att ta hand om mig själv, och ta ansvar över mitt eget liv och min personliga utveckling. Sedan tror jag att det är nyttigt att komma iväg ibland och börja om från noll, på ett ställe där ingen känner dig. I Troja och Rögle har jag också fått lära mig hur hårt man måste träna för att bli bra”.

Till vardags jobbar Vilmer på Thorens. Dels som elevassistent, dels som ledare på hockeyprofilen. Han beskriver sig själv som en kille som är aktiv och gillar att hitta på saker. Han är social och umgås gärna med sina vänner.

På isen vill han vara en spelare som kan användas i alla situationer. En spelare som ger 100 procent och som tränaren alltid kan lita på. Han har alltid varit en poänggörare, och vill gärna vara med och bidra i det offensiva spelet.

Tre mål har det blivit för Vilmers del under en försäsong som sett oväntat bra ut för Mörrums del. Bland annat har det blivit cuptriumf i Kallinge efter segrar mot både Krif och Karlskrona HK.

”Jag tror nästan det var bra att vi förlorade den sista träningsmatchen mot Troja. Vi fick en påminnelse om vad som krävs för att kunna vinna matcher i den här serien”.

Så vad ska vi förvänta oss av Goiset den här säsongen?

”Vi har sagt i laget att vi ska vara som bäst efter jul, oavsett i vilken serie vi hamnar. Vi ska alltid vara med och slåss om poäng, och inte låta matcherna rinna iväg”.

Imorgon väntar Krif Hockey på bortaplan i premiären. Finns det något speciellt vapen för att besegra just Krif?

”Inget direkt vad jag vet. Det skulle i så fall vara att försöka hålla farten uppe, eftersom de har en del ganska stora och långa spelare som kanske inte är jätterörliga”.

VILMER TIPPAR
HOCKEYETTAN:

1. Kristianstad
2. Karlskrona
3. Troja
4. Vimmerby
5. Mörrum
6. Borås
7. Halmstad
8. Alvesta
9 Tyringe
10. Krif

Nästa fredag, den 6 oktober, är det derby på Jössa. Då vill Vilmer och hela Mörrum Hockey se mycket folk på läktarna! Så säkra din plats redan idag och köp din biljett eller ditt säsongskort:

Lösbiljetter: HockeyEttan Grundserie 2023 – Tickster

Säsongskort: Säsongskort 2023/2024 – Tickster

Medlemskap: Medlemskap 2023/2024 – Tickster