Eftersnack: Mörrum-Karlskrona 1-7

Mörrum Hockey förlorar derbyt mot Karlskrona HK med hela 1-7 (0-2, 1-3, 0-2). Första perioden är spelmässigt jämn, men KHK utnyttjar effektivt två powerplay, och tar sedan över mer och mer i andra och tredje perioden. Nästan 1500 åskådare i Jössarinken skapar en grym fredagsstämning.

”Det är jobbigt att spela ganska bra, som i första perioden, men ändå inte få någonting för det. I fem mot fem tycker jag vi är lika bra, men deras pp avgör. Tyvärr gör vi inte jobbet fullt ut framför mål. Vi lyckas inte heller få ned KHKs fart och få dem frustrerade. Så på det sättet kan man säga att vår gameplan inte lyckades”, säger hemmatränaren Richard Melkersson.

”Det var en fantastisk stämning i hallen ikväll, så därför var det extra synd att vi inte kunde stå upp bättre”.

”Det är två klackar som verkligen bjuder till och det skapar en fin inramning”, säger Karlskronas assisterande tränare Hans Ottinger, med ett förflutet i Mörrum.

Mörrums lagkapten Linus Björk fick en smäll mot ansiktet i slutet och blev liggande på isen en stund. Men efter slutsignalen ger Linus lugnande besked. Det är ingen större fara med honom. Han kommer att kunna spela nästa match, som är redan på söndag mot Tyringe borta.

”Det är bara att släppa detta, träna imorgon och ladda om för Tyringematchen. Personligen brukar jag kunna släppa en förlust av det här slaget ganska snabbt, så jag får försöka hjälpa de andra grabbarna att göra det också”.

I samband med derbyt var det också premiär för Kvällens Goisare, som ikväll var självaste målkungen Joakim Svanhall. Han mötte upp i entrén, delade ut programblad och hälsade välkommen. I nästa hemmamatch, mot Vimmerby på onsdag den 11 oktober, kommer publiken att mötas av ett annat mycket känt och legendariskt Goisaransikte…

Mörrum-Karlskrona HK 1-7 (0-2, 1-3, 0-2)
Mörrum: Adam Bäckstrand. KHK: Joachim Rohdin 3, Christoffer Rasch, Alexander Heiver, Christopher Lynch, John Henrion. Publik: 1415.

Ett uppskattat inslag i samband med kvällens derby var ljusshowen som föregick bland annat intro, nedsläpp, utvisningar och mål. Det var företaget J&J Ljud & Bild i Sölvesborg som sponsrade Mörrum Hockey med nödvändig utrustning. Andra som bidrog för att kunna förverkliga detta arrangemang är:

» Pastaco
» Länsförsäkringar
» Måleriet i Svängsta
» Karlskrona Bilcenter
» Fredrik Johansson
» Jonas Ohlsson
» Janne Mattsson

Video: Martin Eriksson/Brahe Media