Eftersnack: Tyringe-Mörrum 2-4

Mörrum Hockey tog snabb revansch på sig själva efter fredagens derbyförlust. Det blev seger (2-4) i bortamatchen mot Tyringe. Khalid Ibrahim hade julafton och gjorde hattrick: 0-1, 0-2 och matchavgörande 1-3. Vilmer Stahmann satte Goisets fjärde mål. Vilmer var bara en av sex (!) Goisare med Mörrum Hockey som moderklubb som spelade den viktiga matchen.

» Vilmer Stahmann
» Marcus Paulsson
» Edwin Hansson
» Emil Andersson
» Tobias Brahm
» Filip Brahm

”Det var väldigt skönt, och imponerande av grabbarna, att kunna skaka av sig fredagens match så snabbt”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

”Vi sätter full fart direkt och spelar en fantastisk fin anfallshockey i första perioden. Vi spelar med stort självförtroende, trots derbyförlusten. I andra är vi riktigt illa ute. Vi går ifrån allt vi har pratat om. De vinner alla kamper och vi står på hälarna och blir stressade. Powerbreaket kommer lägligt och när sedan Khalid sätter 3-1, så känns det som vi har läget under skaplig kontroll”.

Hugo Blomberg fick en puck i ansiktet, och i slutet fick Emil Andersson en crosschecking över munnen. Båda fick uppsöka sjukhus, men kommer enligt Melkersson att träna imorgon.

Målvakten Martin von Schoultz svarade för en mycket bra insats och räddade 38 skott.

”De skjuter 40 skott, visst. Men det är långt ifrån alla skott som är farliga, så att vi släpper till så många är inget jag är direkt bekymrad över”, säger Richard Melkersson.

På onsdag tar Mörrum emot Vimmerby hemma i Jössarinken. Biljetter till den matchen köper du via den här länken.

Mörrum-Tyringe 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
Tyringe: Axel Björnkvist, Robin Ericsson. Mörrum: Khalid Ibrahim 3, Vilmer Stahmann. Publik: 354.

Highlights Tyringe- Mörrum GoIS 2-4 (hockeyettan.se)

» Även Mörrums U16 och J18 spelade matcher under söndagen.

U16 gjorde en magisk upphämtning, från 1-5 till 5-5, borta mot Vita Hästen, men åkte på en kontring i slutet och föll med 6-5. Det var även match igår, mot Linköping. Tyvärr förlorade Mörrum även där i slutskedet (0-1).

”Vi presterar riktigt bra hockey i 100 av 120 minuter den här helgen. Det är riktigt glädjande att se att flera bitar i vårt spel börjar falla på plats”, säger U16-tränaren Tim Pettersson.

Vita-Hästen-Mörrum 6-5 (5-1, 0-3, 1-1)
Målen, Mörrum: Lowe Knoester 2, Alvin Palmqvist, Eddie Paulsson, Noah Nilsson.

U16: Tabellen.

» J18 besegrade Trelleborg hemma i Jössarinken med 4-2.

”Det är grymt skönt att vinna. Vi gör en bra match idag mot ett Trelleborg som också vill spela hockey. Dessa tre poängen var viktiga i kampen om uppflyttning, eftersom jag tror att även Trelleborg kommer att vara med i toppen av serien”, säger juniorernas tränare David Nilsson.

Mörrum-Trelleborg 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
Målen, Mörrum: Theo Northfell 2, Lucas Johansson Blomgren, Wille Nilsson Lindkvist.

J18: Tabellen