”Päran” är Kvällens Goisare mot Vimmerby på onsdag!

Kvällens Goisare i hemmamötet med Vimmerby HC på onsdag är ingen mindre än Mörrum Hockeys kanske tuffaste spelare genom tiderna: Per-Anders Gustavsson, 59.

Ingen spelare i Mörrums historia har offrat sin kropp så hänsynslöst som ”Päran”. I 17 säsonger gick han stenhårt in i alla närkamper och täckte skott som ingen annan. Resultatet? 1044 (!) utvisningsminuter och ett oräkneligt antal skador.

”Det finns inte ett sjukhus söder om Leksand som inte jag och ”Bebben” (Lindberg) har besökt. Det var alltid han som ställde upp och följde med mig. När de andra åkte buss hem, så fick vi sätta oss i en taxi mitt i natten”, säger Per-Anders.

På onsdag är det han som hälsar publiken välkommen till Jössarinken. ”Päran” finns på plats utanför huvudentrén och delar ut programblad, minglar och snackar hockey. Kanske vill du ta en selfie med stålmannen himself? Eller få en autograf? Varför inte minnas gamla tider?

Per-Anders debuterade i A-laget som 17-åring, säsongen 1981/82. Han höll på till våren 1999. Inte oväntat blev det en skada som satte punkt för karriären. ”Päran” täckte ett skott, men skottet tog illa och träffade lillfingret. Trots flera operationer blev fingret aldrig återställt och till slut blev läkarna tvungna att amputera det.

”Annars hade jag nog fortsatt några säsonger till”, säger ”Päran”.

» Biljetter till onsdagens match mot Vimmerby köper du på den här länken.

Foto: Christer Robertsson (överst) och Pär-Magnus Ström.