Eftersnack: Alvesta-Mörrum 4-3

Marcus Paulsson gör samtliga Mörrums mål i bortamötet med nykomlingen Alvesta SK i Hockeyettan. Men det räcker ändå inte till poäng. Smålänningarna vinner med 4-3 efter ett segermål som kommer efter 19.59 i tredje perioden. Otto Henell styr in ett backskott bakom Martin von Schoultz.

”De får en tekning i vår zon med 16 sekunder kvar. Vi vinner tekningen, får ner pucken i sarghörnet och sekunderna går, men på något sätt får Alvesta loss den, spelar back-back och sedan blir det en styrning som går in”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

”Jag vet inte om det finns något värre sätt att förlora på. Denna förlusten slog hårt mot mig och gruppen, det kan jag säga.”

Mörrum inledde annars matchen piggt och redan efter några minuter hade ”Pålle” satt både 0-1 som 0-2.

”Jag tycker att vi spelar en skaplig hockey. Vi har en del offensivt och även i egen zon är det hyfsat stabilt. I andra perioden höjer de tempot och sätter mer press på oss. Vi faller in i gamla synder igen. Vi är långsamma och tar massor av felbeslut. I tredje höjer vi oss, utan att för den saken skull vara jättebra. Vi får ledningen och då känns det som om vi ska klara det. Vi känns pigga i det läget, vi har snurrat runt på mycket folk”.

Highlights: Alvesta-Mörrum (hockeyettan.se)

Alvesta-Mörrum 4-3 (0-2, 2-0, 2-1)
Alvesta: Otto Henell 2, Victor Widlund, Shane Hefferman. Mörrum: Marcus Paulsson 3. Publik: 263.

Nästa match för Mörrum Hockeys del är på onsdag. Då kommer Halmstad Hammers på besök till Jössarinken. Biljetter köper du via den här länken.

Mörrums J18-lag besegrar Lund på bortaplan med 1-7 och har efter tre spelade omgångar full poängpott! Goisets målskyttar:

#12 Arvid Boklund x 2
#20 Linus Johansson x 2
#22 Elliot Stahmann
#18 Theo Northfell
#19 Texas Tinglöf

Goisets U16 förlorar bortamötet med Rögle BK. Slutsiffrorna skrivs till 1-6. Mörrum målskytt:

#32 Hugo Yngsell