Rickard och Peter blir Kvällens Goisare mot Halmstad imorgon!

Kvällens Goisare mot Halmstad Hammers i Jössarinken imorgon är två spelare som tillsammans gjort 535 matcher för Mörrum: Peter Persson, 56, och Rickard Nylin, 53.

Peter debuterade i A-laget redan 1985, Rickard året därpå. De två var lagkamrater i nio säsonger innan Rickard skrev på för Krif Hockey. Peter fortsatte i ytterligare några år och rundande faktiskt inte av karriären förrän våren 1999.

Goisare har de varit sedan födseln.

”Ett av mina bästa minnen är när Mörrum kvalade till division 1. Det var 1979. Mats Bergqvist var med och spelade upp oss. Jag var bara tolv år då, men kommer ihåg bland andra Ronny Svensson som kom från Tingsryd”, säger Peter.

Som spelare minns både Peter och Rickard säsongen 1992/93 med välbehag. Mörrum gick till playoff, fick möta Hammarby och tvingade fram en avgörande match på Johanneshov i Stockholm.

”Ja, hela den säsongen var otroligt kul”, säger Rickard.

På frågan om vilken som är den bästa spelaren de någonsin mött under sina karriärer som Goisare svarar de olika. Peter framhåller Vladimir Lavrentjev i Mölndal, Rickard säger Mariusz Czerkawski, som spelade i bland annat Hammarby men sedan blev NHL-proffs och gjorde 745 matcher i Boston, Edmonton, New York Islanders, Montreal och Toronto.

”Det är många spelare man vill räkna upp, med satsningen bland andra Mif, Team Boro och Rögle gjorde, som alla ville till Elitserien på den tiden. Men tror ändå jag väljer Czerkawski”.

Nu är det inte bara motståndarlagen som haft duktiga spelare. Även Mörrum har haft en hel del stjärnor genom åren.

”Jag har spelat med väldigt många duktiga spelare, men om jag måste välja så får det bli Janne Karlsson som kom från Frölunda”, säger Rickard.

Igor Vlasov och Arne Andersén är de bästa spelarna som jag spelat med”, kontrar Peter.

Vilket är ert roligaste minne som Goisare?

”När vi vann mot Team Boro hemma inför fullsatt Jössa. Det hade ingen trott, mer än vi som spelade i laget, inklusive ledare”, säger Rickard.

”När vi tog hem SDS-pucken 1978. Vi vann mot Skäret”, säger Peter, som i detta sammanhang vill passa på att lyfta fram två personer som betytt mycket för hans karriär: tränaren Lars Hermansson och lagledaren Nils-Erik ”Nisse” Gustavsson.

Vad säger då de två veteranerna om den resa som ”nya” Mörrum Hockey har påbörjat, med en satsning på unga spelare och ett större fokus på ekonomin?

”Jag tycker det låter sunt”, säger Peter.

Rickard Nylin:

”Att man fått hem spelare som kommer från egna leden är det som jag tycker är mest spännande. Förhoppningsvis kommer Goiset att få ordning på ekonomin då det är ett måste för en fungerande förening. Och det tror jag man kommer att fixa. Så kom gärna tillbaka till så många matcher ni kan och tag med några vänner också för publiken är en viktig del för att lyckas!”

Peter och Rickard kommer att finnas på plats utanför entrén från 18 och dela ut programblad, hälsa välkommen och snacka gamla minnen!

Här köper du biljett till matchen mot Halmstad Hammers.