Joakim Hansson är Kvällens Goisare mot Borås på söndag

Kvällens Goisare mot Borås HC imorgon är Joakim Hansson, 51, som spelade nio säsonger och gjorde 249 matcher i Mörrums A-lag. Joakim är pappa till Edwin, som nu är inne på sitt fjärde år i Goisets tröja.

”Jag upplever att vi är ganska lika som spelare. Den största likheten är nog att Edwin och jag tar stort ansvar defensivt. Största skillnaden är att Edwin är bättre skolad och mycket bättre tränad än vad jag var”, säger Joakim.

Han minns när han gjorde sin första match i A-laget säsongen 1990/91 – och när Edwin gjorde det 20 år senare.

”När jag fick möjligheten att debutera var jag stolt men väldigt nervös. När Edwin debuterade med A-laget var det väldigt roligt och många känslor och tankar”.

Joakim Hansson började i hockeyskolan på Jössa som femåring och spelade sig genom alla ungdoms- och juniorlagen upp till A-laget. Karriärens bästa minne är playoff-matcherna mot Hammarby våren 1993. Mörrum förlorade första matchen borta, men vann sedan hemma och tvingade fram en avgörande match på Johanneshovs Isstadion.

Mörrum hade den säsongen 14 (!) egna produkter i A-truppen. Ja, till och med 15 om vi räknar in Roger Klozz, som formellt har Karlshamn IH som moderklubb, men som ändå får räknas som ur-Goisare.

Laget coachades av Thord Johansson.

De tränare som betytt mest för Joakims utveckling är Lars Nyström, som kom till Goiset från Skellefteå, och Mörrumslegenden Lars Lönqvist.

Vad tror du om Mörrums chanser i år?

”Jag tror att vi kommer att få kämpa hårt in i det sista”, säger Edwins pappa, som också bar tröja #15, precis som sonen gör idag.

Joakim kommer att finnas på plats utanför Jössarinken imorgon från klockan 15.00 och hälsa publiken välkommen, dela ut programblad och kanske snacka lite hockey med dem som så önskar.

Biljetter till Mörrum-Borås köper du HÄR.

Matchen sänds via Hockeyettan, samt via BLT och Sydöstran.

Foto: Pär-Magnus Ström