Eftersnack: Kristianstad-Mörrum 8-2

Mörrums unga lag förlorar den tuffa bortamatchen mot Kristianstads IK, som förra året spelade i Hockeyallsvenskan. KIK vinner med 8-2 (2-0, 3-1, 3-1).

”Vi räcker helt enkelt inte till idag. Vi möter ett sjukt bra lag, som enligt mitt tycke har division 1 södras bästa offensiv”, säger Goisets tränare Richard Melkersson.

Mörrum hamnar i underläge med två mål i första perioden, och drar på sig två utvisningar i slutet, vilket gör att KIK får inleda andra perioden i spel fem mot tre. Där kommer 3-0 och 4-0.

”Vi ligger under efter 20 minuter, men jag ser ändå en glöd i killarnas ögon, de gör det som vi kommit överens om. Men sedan dör matchen när de får sina två mål i inledningen av andra perioden. Vi orkar inte stå emot, vi möter ett lag som är konsekventa i 60 minuter och det är inte vi”.

Tobias Brahm och Edwin Hansson saknades i Mörrum, som hade lånat in Ludvig Seydlitz från Sölvesborg.

Domare var Jens Svensson med ett förflutet som spelare i både Kristianstad och Mörrum.

”Det var en superkul match att döma”, säger Jensa.

Goisets nästa match är mot Troja Ljungby hemma på söndag. Biljetter till den matchen kan du köpa HÄR.

Kristianstad-Mörrum 8-2 (2-0, 3-1, 3-1)
Kristianstad: Dennis Svensson 2, Jacob Grönhagen 2, Viktor Smeds, Ludvig Elvenes, Linus Pettersson, Filip Lennström. Mörrum: Jack Stjernqvist, Hugo Frylén. Publik: 1016.