Eftersnack: Mörrum-Troja 2-4

Mörrum Hockey förlorar visserligen hemmamatchen i Hockeyettan mot Troja/Ljungby med 2-4 (0-1, 2-1, 0-2), men tar ett stort steg framåt när det gäller prestationen på isen.

”Idag är vi med och tävlar i 60 minuter, precis som vi snackat så mycket om. Vi tar ansvar för pucken och chippar ut när det behövs. Stundtals tycker jag nästan vi ser ut som ett helt nytt lag idag”, säger hemmatränaren Richard Melkersson.

Martin von Schoultz storspelade mellan stolparna och Mörrum hade 2-2 långt in i tredje perioden. Tyvärr orkade hemmalaget inte stå emot och till slut kunde Troja göra 2-3 i powerplay. Mörrum plockade ut målvakten i jakten på kvittering och lyckades etablera ett visst tryck, men istället för 3-3 kunde gästerna sätta 2-4 i tom kasse.

”Prestationen idag är betydligt bättre än tidigare. Vi har pratat om att hålla det enkelt, och försöka tighta till spelet i egen zon och låta motståndarna ha pucken på utsidan. Nu har vi mött alla lagen, så nu bygger vi vidare på detta”, säger lagkaptenen Linus Björk.

Trojas tränare Jens Gustafsson erkänner att hans lag var illa ute i framförallt andra perioden.

Mörrum kvitterade i powerplay i inledningen av perioden genom Hugo Frylén och gjorde också 2-1 när Samuel Wälimaa lobbade (!) in pucken.

”Vi blir lite skärrade när Mörrum vänder matchen. Vi börjar kasta handgranater till varandra. Men i tredje perioden tar vi tag i spelet och skapar många lägen”.

Edwin Hansson spelade back och gjorde en stabil insats.

Joakim Svärdh, uppklädd i sin matchtröja från 2008/09, var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen till Jössarinken.

Highlights Mörrum-Troja/Ljungby:

Nästa hemmamatch för Mörrums del är den så kallade Höstkronan som spelas mot Krif Hockey på fredag, den 3 november. Då är det extra viktigt att publiken sluter upp, eftersom det den här gången räknas åskådare i hallen och inte antal sålda biljetter.

Biljett till Krif-matchen köper du HÄR.

Vill du bidra till Höstkronan, klicka HÄR.

Mörrum-Troja/Ljungby 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
Mörrum: Hugo Frylén, Samuel Wälimaa. Troja: Emil Ekholm 2, Mattias Persson, Jesper Emanuelsson. Publik 357.

» Även Mörrums U16 spelade match under söndagen. Tyvärr lyckades killarna inte följa upp lördagens derbyseger mot Karlskrona, utan det blev förlust borta mot Malmö Redhawks, som vann med 6-1. Mörrums mål gjordes av Arvid Ericsson.