Senaste nytt inför derbyt och Höstkronan ikväll!

Ikväll vankas det hockeyfest i Jössarinken! Matchen är inte bara derby, utan också årets Höstkrona. Företag och privatpersoner bidrar med en summa pengar som blir högre ju fler åskådare det är på plats i hallen. Just nu är Höstkronan värd 117,71 kronor, men summan stiger för varje timme som går och arbetet fortlöper fram till nedsläpp 19.00.

Du kan se det sammanlagda värdet och vilka företag och privatpersoner som stöttar Goiset i Höstkronan på följande länk: Höstkronan 2023 – Hockeyettan.se

Hemmatränaren Richard Melkersson är optimistisk inför matchen mot Krif Hockey. Mörrum besegrade länsrivalerna i premiären och vill förstås gärna vinna igen.

”Vi är på rätt väg, det såg vi senast mot Troja. Vi måste spela enkelt och rakt och vara noggranna. Men derby är derby och det är inte alltid det bästa laget som vinner. Vi måste kriga och göra jobbet hela tiden, i 60 minuter. Vi måste också börja smutsa ned oss lite och ta oss in framför motståndarnas mål”.

Målvakten Martin von Schoultz är sjuk och därför har Robin Johansson lånats in från Nybro.

Mörrum kommer till spel med sju backar och 13 forwards. Hugo Blomberg är avstängd. Edwin Hansson spelade back mot Troja och kommer att fortsätta göra det ikväll. Ludvig Seydlitz är kvar i laget som inlånad från Sölvesborg.

» I första periodpausen kommer Emma Kivioja och Erik Pellnor från Mörrums Konståkningsklubb att uppträda med en ispardans.

» Representanter från Prostatacancerföreningen Viktor i Blekinge kommer att finnas i den nya delen av hallen och informera om sin verksamhet.

» Sju spelare från Team 14/15 (D1 och D2) kommer att skrapa isen i powerbreaken i respektive period. Spelarna är Sigge Simonsson Burgstaller, Loui Condrup, Valter Warghoff, James Molin Åkesson, William Bäckström, Abbe Lennartsson och Noak Arvidsson.

» Extra viktigt att tänka på ikväll är att Polismyndigheten beslutat om totalförbud mot införande av väskor, oavsett storlek.

» Kvällens Goisare är Tommy Fors, som kommer att finnas på plats utanför huvudentrén och hälsa välkommen, snacka hockey och dela ut programblad.

» Matchen sänds både via Hockeyettan och via BLT och Sydöstran.

Biljett till matchen köper du HÄR.

Vill du bidra till Höstkronan så anmäl dig HÄR.

Medlemsbaren/VIPen håller öppet som vanligt, men observera att du måste vara medlem för att beviljas inträde. Medlemskap löser du HÄR.