Kapten Björks julklappsönskan: vinster och publik

Linus Björk, 25, är inne på sin 6:e säsong i Mörrum – och sin första som lagkapten.

Starten på säsongen har varit tuff för många. Linus vill göra vad han kan för att hjälpa laget hålla sig kvar i Hockeyettan.

”När man har varit här så pass länge så känns det som en andra moderklubb, jag brinner för loggan och vill göra vad jag kan för klubben.”

Här kan du streama Troja/Ljungby-Mörrum!

Linus pratar också om att det är jobbigt att släppa in så mycket mål som man gör. Lagkaptenen vill bidra framförallt defensivt och påpekar att spelet bygger på att spela en defensiv hockey och bygga spelet bakifrån. Men säger också att man har en väldigt bra känsla i omklädningsrummet kring laget.

Linus nämner att många runt klubben jobbar med varför det har gått som det har gått. Han konstaterar att när Mörrum spelar den hockeyn man vill och man får ut vad man vet att spelarna i laget är kapabla till, så vinner man matcher. Han pratar också om att vilja avsluta bra i sista matchen imorgon mot Troja/Ljungby inför vårserien.

Han vill lyfta fram lagkamraten Jack Stjernqvist som en spelare som inte får tillräckligt med cred för det jobbet han gör.

”Jag har alltid gillat spelare som jobbar i det tysta, täcker skott, tacklar och jobbar hårt.”

Linus gör sin först säsong som lagkapten, inte bara i Mörrum utan sedan karriären började i moderklubben Linköpings HC.

Vad är det svåraste med att kliva in i en kaptensroll?

”Jag är ovan, detta är inget jag har gjort tidigare.”

Han kliver in i Marcus Paulssons tidigare kaptensroll, men säger också att oavsett om Marcus har en bokstav på tröjan eller inte, så kommer han alltid att vara en ledare för laget. Han nämner också att Marcus är en stöttepelare som försöker pusha Linus att vara en så bra spelare och ledare som möjligt.

Linus säger att han känner ansvar över gruppen och att han tycker om förtroendet att vara lagkapten. Både från laget såväl som från ledningen. Han vill bidra både på och utanför isen för att leda laget åt rätt håll.

Vilka är de viktigaste egenskaperna att ha som lagkapten enligt dig?

”Man ska ta en ledarroll, vara ärlig och försöka se till att alla trivs i laget.”

Om du och laget skulle få önska er en julklapp, vad skulle det vara då?

”Fler vinster, och att våra supportrar fortsätter komma till matcherna!”

Text: Fabian Nimlin
Foto: Martin Eriksson/Brahe Media (översta bilden)