Eftersnack: Troja-Mörrum 4-3 (förl.)

Mörrum Hockey krigar sig till en poäng inför 2512 åskådare borta mot Troja-Ljungby. Sista matchen i grundserien slutar 4-3 i hemmafavör. Emil Ekholm avgör i powerplay i förlängningen.

”Spelmässigt är detta en av våra bättre matcher i år. Vi håller oss till vår matchplan, och även om Troja har många skott, så har de inte jättemånga riktigt farliga lägen. Hade detta varit för en månad sedan, så hade vi släppt in fyra mål i andra perioden, nu stannar det vid ett. Vi faller aldrig igenom”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Marcus Ahlzén gav Mörrum ledningen redan efter 27 sekunder. Isak Ask (bilden) gjorde säsongens tredje mål när han reducerade till 3-2. Khalid Ibrahim fick ett ”gratismål” in på kontot, när han tillskrevs 3-3 i tredje perioden. En Trojaspelare rensade pucken via en lagkamrat in i eget mål. Khalid var siste Goisare på pucken.

Martin von Schoultz räddade 36 skott.

Troja-Ljungby-Mörrum Hockey 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)
Troja: Emil Ekholm, Oscar Nordin, Carl Ernstig. Mörrum: Marcus Ahlzén, Isak Ask, Khalid Ibrahim. Publik: 2512.

» U16 tar ledningen med 2-0 hemma mot Malmö Redhawks, hamnar i underläge med 2-4, men kvitterar till 4-4 innan bortalaget kan rycka ifrån och vinna med 4-8.

Mörrum Hockey-Malmö Redhawks 4-8 (2-4, 2-2, 0-2)
Mörrum: Eddie Paulsson, Harry Peter, Oskar Olofsson, Victor Leinvall.

» J18 vänder 0-2 till seger med 3-2 hemma mot Lund och toppar fortfarande sin serie. Lucas Johansson Blomgren avgör i förlängningen. Goiset är nu fyra poäng före Kristianstad, som dock har en match mindre spelad.

Mörrum Hockey-Lund Giants HC 3-2 (0-1, 0-1, 2-0, 1-0)
Mörrum: Oscar Seydlitz, Arvid Boklund, Lucas Johansson Blomgren.