Goisets nye backbjässe trivs redan som fisken i Mörrumsån

Tvåmetersmannen Karl Persman, 20, är på plats i Karlshamn och har flyttat in hos bästa kompisen Hugo Frylén.

Han har tränat med laget i en vecka – och trivs redan som fisken i Mörrumsån.

”Det är sjukt bra grabbar i laget. Jag känner mig redan som en i gänget. I en del andra klubbar kan man spela en hel säsong utan att få den känslan”.

Biljetter: Mörrum-Mjölby 28 december

Född och uppväxt i Nora, hockeygymnasium i Västerås, förra säsongen i Karlskrona HK och sedan några månader i en amerikansk juniorliga. Och nu Mörrum. Så ser den nye backbjässens hockeyresa ut.

”Jag är en spelare som vill leverera pucken snabbt och ge forwards så mycket tid som möjligt. Jag är inte den som kladdar allt för mycket. Jag gillar att spela hårt men schysst”, säger Karl Persman och tillägger:

”Åtminstone när domaren ser på…”

”Perra” var faktiskt på gång till Mörrum redan i somras. Han var i kontakt med Simon Skoog Peter och fick då ett väldigt bra intryck av klubben.

”Jag ville testa USA ett tag, men nu kände jag att jag ville spela i Sverige igen. Mörrum hörde av sig, så det var inget svårt val. Det finns bra faciliteter här. Dessutom gillar jag det föreningen gör för tillfället, att satsa på unga spelare och utveckla dem”.

Flytten till Karlshamn underlättades dessutom av att Karl redan känner såväl Hugo Frylén som Hugo Lindman Gustafsson. Framförallt Frylén och Persman är riktigt goda vänner. De lärde känna varandra på ett hockeyläger 2013, och var sedan grannar i Västerås. Nu har Karl flyttat in hemma hos Hugo.

”Perra” – som kommer att spela i tröja #25 – anlände till Blekinge för en vecka sedan, men har som sagt redan hunnit bli en i Goisargänget. Häromdagen var han till exempel en av flera spelare som gick omkring och sålde Bingolotter i Karlshamn.

”Det finns väldigt mycket energi och vilja i den här gruppen. Får vi bara ihop spelsystemet och detaljerna så tror jag att detta kan bli en riktigt rolig serie. De flesta utomstående tror att vi ska behöva slåss för kontraktet, men vi i laget siktar på topp-3, det finns inget annat”.

Fjolårssäsongen tillbringades även den i Blekinge. Fast sju mil österut. Det hann bli två matcher mot Mörrum innan KHK seglade vidare till Allettan.

”Faktum är att jag minns de där två matcherna väldigt tydligt. När vi spelade här i Jössarinken så var det en av mina första matcher för KHK. Vi vann med 3-2. Sedan förlorade vi hemma. Det var väldigt bra drag på fansen i båda matcherna. Det var faktiskt lite chockartat för mig, att inramningen var så bra”.

Berätta något om Karl Persman som vi garanterat inte vet?

”Oj, vad skulle det kunna vara? Kanske den gången jag vann en slalomtävling? Jag var bara sju-åtta år. Man skulle åka två åk på så lika tid som möjligt. Jag var riktigt tjurskallig som barn, så mina föräldrar varnade mig för att jag kanske inte skulle vinna. Men jag sa till dem att det ska jag visst, och det gjorde jag också. Det skiljde bara 14 hundradelar i de två åken!”

Slutligen: hur firar du julen?

”Jag åker hem till Nora för att träffa släkt och vänner. Jag har knappt sett dem på hela hösten, så det ska bli trevligt. Jag får nästan en hel vecka hemma. Kommer tillbaka på tisdag nästa vecka, och sedan har vi match på torsdagen”.