Kvällens Goisare mot Mjölby HC imorgon är Patrik Engrup!

Kvällens Goisare mot Mjölby imorgon är Patrik Engrup, 57. Patrik gjorde ”bara” två säsonger i Goiset, innan en svår ryggskada ändade karriären säsongen 1993/1994. Han har ändå blivit en profil på många sätt.

Trots att han tillbringade nästan alla sina år som spelare i Tingsryd, var det i Mörrum han bosatte sig när sista skottet var avlossat. Och det var här som tränarkarriären satte fart – men inte inom ishockeyn.

”Det var faktiskt bara av en händelse. Det kom en förfrågan från Carlshamns innebandy, som jag tackade ja till. Det ledde sedan till att jag tränade Karlskrona i tre år och fick vara med om att ta dem till Elitserien år 2000”, berättar Patrik.

Därefter har han haft flera roller även inom hockeyn i Mörrum.

Det började som ungdomstränare för årskull -98. Patrik hade hand om dem från 2003 till 2011, för att sedan bli involverad i J18 Elit. Patrik satt även med i sportgruppen ett av åren när Goiset tog sig tillbaka till division 1.

Idag följer han matcherna från läktaren, men minns fortfarande sin första tid i Mörrum.

”Mitt starkaste minne av tiden som spelare var när jag började i laget. Vilket otroligt fint gäng det var, och så mycket glädje det fanns! Vi trivdes så bra i Mörrum att vi köpte hus här”.

Imorgon i den viktiga Hemvändarmatchen mot Mjölby, som inleder Vårserien, är det Patrik Engrup som kommer att hälsa välkommen till Jössarinken. Han finns på plats från 18.00 och delar ut programblad och snackar gamla minnen med dem som vill.

Mörrum Hockey hoppas kunna fylla Jössarinken med mycket folk i denna mellandagsmatch! Biljett köper du HÄR.