U16 vinner omstarten!

Mörrum Hockeys U16 får bästa tänkbara start på den nya Vårserien. Hanhals besegras hemma på Jössarinken med 4-2 efter en imponerande laginsats. Goiset är det bättre laget i tre perioder och har gott om chanser att göra ytterligare mål.

”Detta var en härlig start att få och jag tycker att vi förtjänar att vinna idag. Vi är det bättre laget i åtminstone 54 minuter”, säger Mörrums tränare Tim Pettersson.

Oskar Olofsson visade direkt var skåpet ska stå och tryckte in en retur efter två minuter. Hanhals kvitterade visserligen innan första perioden var slut, men hemmalaget lät sig inte nedslås. Lucas Nordvall satte 2-1 med ett slagskott i krysset och Arvid Ericsson gjorde 3-1 i andra perioden, innan Hanhals utnyttjade slarv i Mörrum och kunde reducera till 3-2.

”Det var lite sura miner i pausen, men vi snackade om vilket lag vi helst ville vara. Det som varit bäst i 34 minuter eller det som varit bäst i sex minuter. Sedan går grabbarna ut och gör en väldigt bra tredje period”.

William Svensson höll sig framme och utnyttjade ännu en retur och satte 4-2. Därefter kontrollerade Mörrum matchen på ett mycket bra sätt, och segern var egentligen aldrig riktigt hotad.

Nästa match spelas borta mot länsrivalerna Karlskrona HK om en vecka. Goiset har revansch att fordra efter den snöpliga förlusten i DM-finalen. Vårserien spelas i tio omgångar och avslutas den 17 februari. De två sista lagen tvingas kvala för att behålla sin plats i U16 Regional, som är landets högsta serie.

Mörrum Hockey-Hanhals IF 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Mörrum: Oskar Olofsson, Lucas Nordvall, Arvid Ericsson, William Svensson. Hanhals: Jack Lansinger, Helmer Vungi.

» Mörrums J20 förlorar på straffar hemma mot Trelleborg. Goiset hamnar i underläge med 0-3 efter två perioder, men Emil Andersson svarar för ett äkta hattrick och tar matchen till förlängning och straffar. Två av målen kommer med målvakten i båset. Anmärkningsvärt är att Mörrum vinner skottstatistiken med hela 71-22.

Mörrum Hockey-Trelleborgs IF 3-4 (0-0, 0-3, 3-0, 0-0, 0-1)
Mörrum: Emil Andersson 3. Trelleborg: Ebbe Uller 3, Dennis Månsson.