Eftersnack: Mörrum-Forshaga 4-3 (str)

Mörrum Hockey tar sin fjärde raka seger i Jössarinken! Forshaga IF från Värmland besegras med 4-3 efter straffar. Martin von Schoultz blir stor matchhjälte. Mörrumsmålvakten göra flera grymma räddningar i förlängningen – bland annat DEN HÄR – och stoppar dessutom samtliga tre straffar. Backen Hugo Lindman Gustafsson avgör straffläggningen.

”Det är grym karaktär i laget. Idag krigar vi oss till poängen. Jag är stolt över att grabbarna hittar vägar att vinna matcher, i höstas hittade vi bara vägar att förlora”, säger Mörrumstränaren Richard Melkersson.

Det var ytterst nära att Mörrum hade fått alla tre poängen med sig. Khalid Ibrahim hade uppvisning med några minuter kvar och åkte slalom genom Forshagas försvar innan han satte 3-2. Forshaga – med förre Mörrumstränaren Thomas Engman i båset – plockade dock ut målvakten och lyckades med minuten kvar peta in en lös puck i kalabaliken framför Goisets mål.

”Jag tycker det är ett ganska rättvist resultat. Vi är något bättre än Forshaga. Vi kommer lite fel i vissa situationer men i stort gör vi 60 ganska bra minuter”, säger Richard Melkersson.

Adam Bäckstrand, som nu var frisk igen, var inblandad i Mörrums samtliga mål under ordinarie speltid. Han svarade för ett mål och två framspelningar. Hugo Frylén fortsätter sin fina form och satte 1-0 i powerplay.

Marcus Paulsson fick därmed fira sin 40-årsdag med en seger. ”Pålle” hyllades av publiken både före och efter matchen.

David Nilsson var Kvällens Goisare och hälsade alla välkomna till Jössarinken.

Mörrum Hockey-Forshaga IF 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Mörrum: Hugo Frylén, Adam Bäckstrand, Khalid Ibrahim, Hugo Lindman Gustafsson. Forshaga: Hugo Ek Koskela, Filip Norbäck, Filip Olsson. Publik: 350.

Highlights Mörrum – Forshaga 10 Januari (hockeyettan.se)