Mörrum-Huddinge söndag 16.00: Johan Hedman är Kvällens Goisare!

Kvällens Goisare mot Huddinge IK imorgon i Jössarinken är Johan Hedman, 41. Han anslöt till Mörrum Hockey hösten 2008 och fick direkt vara med att föra Goiset tillbaka till division 1. Det blev fjärde (!) gången som Johan fick medverka till ett avancemang i seriesystemet.

Av sina drygt 240 matcher i Mörrums tröja är det just den mot Jonstorp våren 2009 som etsat sig fast allra bäst.

”Hela säsongens mål ska säkras i sista matchen och när matchen börjar är det knappt något folk på läktarna. Men sedan öppnas en sidodörr när det gått typ en minut och det bara väller in supportrar från Mörrum och fyller halva läktaren! Att sedan kunna vinna matchen på ett bra sätt och hjälpa Mörrum tillbaka till division 1 under min första säsong här nere var verkligen en underbar känsla. Mörrum, med vår historik, ska vara minst i division 1”, säger Johan.

Öviks-killen valde bort såväl Nice och franska rivieran som spel i USA när han skrev på för Goiset. Men han har aldrig ångrat det valet och bor fortfarande kvar i Mörrum. Johan la skridskorna på hyllan redan 2014, bara 31 år gammal, och berättar om bakgrunden.

”Jag fick faktiskt redan under min första säsong i Mörrum en smäll som gjorde att två ryggkotor tog lite stryk. Jag kände den sista säsongen att ryggen inte var hundra procent och bestämde mig faktiskt när Pär Djoos fick sparken vid jul att det skulle bli min sista säsong. Jag älskade Pär som tränare. Han tog oss till Allettan två raka säsonger och hade gett mig mycket förtroende. Jag kände att det var dags att börja jobba fullt ut utanför isen”.

Johan har haft en massa uppdrag inom Mörrum Hockey. Förutom spelare har han varit kanslist, marknadsansvarig, junioransvarig, A-lagstränare, fystränare och utbildningsansvarig.

”Sedan var jag med i tre år i gruppen som tog hand om ungdomssektionen när förra styrelsen ville dela på föreningen. Sedan i samma grupp – tillsammans med en hel del ytterligare personer – som fick gå in och rädda klubben från konkurs i november 2022. Det jobbet fortgår fortfarande och där kan man ju inte annat än tacka alla som dragit sitt strå till stacken och verkligen visat att det finns ett stort Goisarhjärta där ute!”

Vad sysslar du med idag, privat och yrkesmässigt?

”Just nu så jobbar jag på Ahlberg Bil i Karlshamn som säljer Volvo, nytt och begagnat. Privat så har jag fru och två barn, William, 11, och Vera, 8, så är man inte på jobbet så är man på någon idrottsträning eller match runt om i södra Sverige. Det är hur kul som helst, även om man ibland önskar att dygnet hade någon timme till.”

Varför spelade du med nummer 41?

”Att det fick bli nummer 41 i Mörrum hade att göra med att jag och mina bröder ville ha samma nummer. Det började med att Oscar fick 41 i MoDos juniorer, men när han kom upp i A-laget så hade Richard Lintner det numret. Då fick Oscar nummer 8. När sedan Victor kom in i juniorerna så fick han ärva nummer 41 av Oscar. När sedan Oscar flyttade till Frölunda så ville han ha 41 och det var samma sommar som jag flyttade till Mörrum. Då hade Victor redan fått ta nummer 41 i A-laget i MoDo, eftersom Lintner hade flyttat. Så det var egentligen mitt enda krav när jag flyttade till Mörrum, att jag skulle ha det numret!”

Apropå Oscar och Victor, berätta något som vi inte vet om bröderna Hedman!

”Ja, denna fråga var svår… Men vi är ju alla Manchester United-supportrar, även om det inte är så mycket att hänga i julgranen just nu med tanke på de ägare som förstört klubben sedan de tog över. Men vi var faktiskt där på en resa 2007, i sista omgången då United fick ta emot pokalen för att ha vunnit ligan. Det är enda gången som vi bröder varit på en resa tillsammans, bara vi. Förutom när vi åkte på roadtrip för att först släppa av mina grejor i Mörrum och senare upp till Göteborg för att släppa av Oscars saker, och sedan hem till Övik igen”.

Imorgon mot Huddinge IK kommer Johan att finnas på plats vid huvudentrén från 15.00 för att hälsa publiken välkommen, dela ut programblad och kanske snacka lite gamla hockeyminnen med den som vill. Biljett till matchen köper du HÄR.