Senaste nytt inför Huddinge hemma!

Mörrum Hockey – med fem raka segrar i ryggen – tar i eftermiddag emot klassiska Huddinge IK i Jössarinken. Nedsläpp är som vanligt 16.00.

”Vi har haft en sjukdomsvecka i laget men ändå tagit sex poäng av sex möjliga. Vi är inte helt nöjda med det spelmässiga, men man kan vinna matcher på olika sätt. Mot Tyringe var det en krigarseger, vi gör vad som behövs för att ta tre poäng”, säger Goisets tränare Richard Melkersson, som nu är tillbaka i hemmabåset efter några dagars sjukdom.

Även Martin von Schoultz har tillfrisknat vilket gör att Mörrum kommer till spel med full trupp: 13 forwards och sju backar.

Huddinge IK och Mörrum Hockey har stött på varandra flera gånger genom årens lopp. Bland annat i playoff till Elitserien våren 1983. Mörrum vann med 7-4 i Jössarinken, men förlorade båda matcherna i Björkängshallen.

När lagen möttes förra året vann Huddinge med 7-3 på Jössa, medan Goiset fick revansch i Stockholm och vann med 4-2.

Ett annat minnesvärt möte ägde rum i Allsvenskan i januari 2005. (Bilden nedan). 1022 åskådare såg hur Jens Olsson avgjorde i powerplay med minuten kvar. Mörrum vann med 4-3.

Richard Melkersson säger så här om dagens match:

”Det blir samma typ av motstånd idag som när vi mötte Segeltorp. Huddinge är skridskoskickligt, bra på spelvändningar och giftiga i powerplay. Det gäller för oss att fatta snabba och enkla beslut och att inte tappa pucken på fel ställen. Vi vill komma ned djupt och utnyttja vår fart”.

» Kvällens Goisare idag är Johan Hedman som finns på plats från 15.00 och hälsar publiken välkommen till Jössarinken.

» Biljett till matchen köper du HÄR.

» Matchen kan streamas via såväl Hockeyettan Play som BLT och Sydöstran.

Foto: Pär-Magnus Ström