Eftersnack: Mörrum-Huddinge 4-3

Mörrum Hockey är illa ute mot Huddinge IK, men lyckas ändå vända ett underläge i slutminuterna och vinna med 4-3. Hugo Frylén kvitterar och Marcus Paulsson avgör – men den riktige matchvinnaren är målvakten Martin von Schoultz, som missade matchen i fredags på grund av sjukdom. Två dagar senare räddar han 42 skott, varav 20 enbart i sista perioden!

Goiset har den senaste veckan tagit nio poäng av nio möjliga, samtidigt som halva laget till och från legat nedbäddade och sjuka. Segern mot Huddinge var också den sjätte raka och innebär att Mörrum är uppe på andra plats i tabellen. Bara målskillnad skiljer till Troja, som leder serien.

Vilken otroligt stark prestation!

”Jag hade feber och hosta i fredags, men blev bättre igår, så det vara bara att köra. Jag kände mig rätt fräsch i början av matchen, men i slutet började det bli jobbigt”, säger Martin von Schoultz, som är en av hela hockey-Sveriges mest upptagna målvakter. Åtminstone i de högre divisionerna. Nästan ingen annan målvakt har fått så många skott emot sig denna säsongen.

”Det är bra träning”, säger Martin och skrattar.

Huddinge ägde stora delar av matchen, och dominerade tredje perioden. Man tog ledningen med 3-2 och tryckte sedan på för ytterligare mål. Men från ingenstans kom 3-3 med drygt fyra minuter kvar. Hugo Frylén, som redan gjort ett mål, tog pucken och bara tryckte sig fram och igenom bortaförsvaret och satte kvitteringen

Dryga minuten senare var det dags igen. Adam Bäckstrand sköt, målvakten räddade och pucken gick ut till en bortaspelare. Khalid Ibrahim satte press på Huddingespelaren som valde att lägga pucken längs sargen bakom eget mål. Det var dumt gjort. För där stod gamle ”Pålle” och lurpassade. Blixtsnabbt drog han fram pucken och lyfte in den vid stolpen bakom en förvånad målvakt.

”Vi har ju inga målkameror, så jag tänkte att det gäller att jubla, så att domaren fattar att det är mål. Pucken var ju inte jättelångt inne i målet och man vet aldrig vad som händer om målvakten rafsar ut den”, säger rutinerade ”Pålle”.

»  Johan Hedman var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen till Jössarinken.

Mörrum Hockey-Huddinge IK 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)
Mörrum: Hugo Frylén 2, Vilmer Stahmann, Marcus Paulsson. Huddinge: Anton Nüth, Leo Klavhed, Alex Ek. Publik: 363

Highlights Mörrum – Huddinge IK 21 Januari (hockeyettan.se)

» Även Mörrums J18 tog en viktig seger när Krif besegrades i Jössarinken med hela 9-0. Goiset leder serien, trots att man har en match mindre spelad, och möter i nästa omgång på torsdag serietvåan Kristianstad på bortaplan.

Mörrum Hockey-Krif Hockey 9-0 (3-0, 3-0, 3-0)
Mörrum: Arvid Ericsson 2, Hugo Olsson 2, Wille Nilsson Lindkvist, Texas Tinglöf, Carl Gustafsson, Elliot Stahmann, Linus Johansson.