Pålles tränardebut avklarad: ”Det var ett adrenalinpåslag”

Efter en minst sagt lång och framgångsrik karriär har Marcus Paulsson nu också debuterat på allvar som tränare. Det skedde ikväll i Jössarinken när J20 tog emot Nybro i seriepremiären. Tyvärr blev det förlust (2-6) för ”Pålles” gäng.

”Vi är inte riktigt med från start, och de får några riktigt bra målchanser som de utnyttjar. Men därefter tycker jag detta är en riktigt bra hockeymatch. Grabbarna visar extremt bra karaktär i andra och tredje perioden. Det är ganska många kilo som skiljer till Nybros fördel, men det är ändå ingen som viker ned sig i vårt lag. Det är kul att se”.

Såväl ”Pålle” som den nye assisterande tränaren Filip Brahm erkänner att de kände ett liknande adrenalinpåslag före matchen som de känt kanske tusen gånger som spelare.

”Mycket är sig likt, men känslan är också lite annorlunda eftersom man inte känner att man måste ut på isen och prestera rent fysiskt”.

Mörrums J20 har som mål att vara topp-4.

”Det är en härlig grupp och vi har väldigt kul tillsammans”, säger Filip Brahm.

”Killarna är lyhörda. Jag tror också att de har en förståelse för att jag och Filip är helt nya i detta. Men jag börjar förstå varför tränare blir bättre med åren. Det tar lång tid att bygga upp den bank av erfarenheter som behövs för att bli framgångsrik”, säger ”Pålle”.

Mörrum-Nybro 2-6 (0-3, 1-1, 1-2)
Mörrum: Jonathan Thörn, Arturs Medvedevs. Skotten: 28-34.