Äntligen i division 1: Imorgon drar allvaret igång för Mörrums J18

Imorgon drar J18 igång sitt seriespel. Mörrum, som är nykomlingar, möter Alvesta på Jössarinken klockan 19.15.

”Det blir en tuff match. Vi slog dem visserligen på straffar i en träningsmatch, men jag tycker ändå att de måste ses som favoriter mot oss. De har spelat i division 1 under ganska lång tid och är stora och tunga och tuffa att möta”, säger J18-coachen David Nilsson.

Goiset tog förra säsongen det viktiga klivet upp i division 1, efter flera års kamp. Målsättning är att hänga kvar.

”Vi kommer nog att kunna störa de flesta lagen, men realistiskt sett måste vi som nykomlingar vara nöjda med nytt kontrakt. För vår del handlar det om att undvika de två sista tabellplaceringarna efter jul, som innebär negativt kval”.

Det finns även en rad andra mål i laget som David Nilsson hoppas kunna förverkliga. Det handlar om utvecklingen i spelet, med puck och utan. Mörrum Hockey 2024/25 är ett lag som vill vårda pucken och inte bara dumpa och köra.

”Detta blir samtidigt en viktig utveckling för individerna, att de vill och kan spela med puck”.

Försäsongen har bjudit på höga berg och djupa dalar. Ungefär som det brukar vara. Hemmacupen på Jössa i augusti gick över förväntan. Mötena mot Krif Hockey och seriefavoriterna Olofström var dippar. Matcherna mot Alvesta och Nybro var bra.

”Alla har fått spela och visa upp sig, och även några A-pojkar har varit med och gjort det bra”.

David Nilsson är ansvarig för hela Mörrums juniorverksamhet, och just nu pågår ett långsiktigt byggande av en framgångsrik organisation.

”Nästa steg är att jobba med spelarrekryteringen. Vi behöver få in flera spelare. Drömmen är att kunna ha två rena lag, ett J18 och ett J20. Det skulle höja nivån på allt. Men det är en utmaning på flera sätt. De bästa kommer alltid att försvinna iväg till de stora hockeygymnasierna, men de andra måste vi försöka behålla och där har vi ett jobb att göra”.

Även den här säsongen kommer flera J18-spelare att få dubblera, och spela matcher med J20. Framförallt på backsidan.

”Det finns både för- och nackdelar med det. Det är bra att killarna får spela matcher, men samtidigt hade vi nog mått bra av lite mer konkurrens”.