Jössarinken, söndag 14.00: Hemmapremiär på högsta nivå!

Mörrums U16 svarade för en fenomenal insats förra säsongen och var nära att gå till slutspel i högsta serien. I år har ribban höjts något – även om det blev förlust tidigare idag i premiären borta mot Malmö Redhawks.

”Det bästa i den här serien är att om man gör en dålig insats på lördagen, så får man snabbt chans till revansch dagen efter”, säger tränaren Tim Pettersson inför söndagens hemmapremiär, med nedsläpp 14.00 i Jössarinken.

Just det tuffa spelprogrammet är den kanske enskilt största utmaningen som ledarstaben har att hantera. Fysiken är en sak, men framförallt handlar det om att orka ladda om mentalt för de unga killarna.

”Det finns inte så många sätt att träna på just den biten. Killarna måste få uppleva det och skaffa erfarenhet på det sättet. De flesta av dem har också gjort det, i diverse cuper och i TV-pucken, där det kan vara flera matcher till och med samma dag”.

Goisets fina fjolårssäsong har inneburit att många spelare numera söker sig självmant till Mörrum Hockeys U16. Föreningen har till och med fått tacka nej till spelare, vilket inte hör till vanligheterna.

”Det är ett kvitto på att vi gjort något bra, och att vi är på rätt väg med vår verksamhet. Det handlar inte enbart om att vi klarade kontraktet i RS, utan också om hur vi gjorde det. Vi spelade oss kvar, och satte ett ID som gav eko”.

Tim och hela föreningen har satt upp gemensamma mål för hur man vill att lagen spelar och hur ungdomarna utvecklas: spelet ska till exempel vara snabbt och rörligt i offensiven. Pucken ska levereras snabbt. Tränarnas arbetet i U16 syftar till att utveckla laget – och individerna. Det finns en plan för vad spelarna behöver kunna när de släpps vidare till David Nilsson i J18.

Målsättningen 2024/25?

”Vi gjorde en historisk insats förra året när vi hängde kvar i högsta serien för första gången på typ 20 år. Målet är fortfarande att klara nytt kontrakt i första hand, men det är klart att de här killarna vill ta det ett steg längre och vara med och spela positiva matcher, även när grundserien är avslutad. Faller allting på plats som vi tänkt så tycker jag absolut att vi har kapacitet för det”.

Malmö Redhawks-Mörrum Hockey 8-1 (3-0, 2-1, 3-0)
Malmö: Jonathan Cremonese 2, Sigge Larsson 2, Matteo Filippini, Oliver Andrie, Joel Borgqvist, Frank Modig. Mörrum: Sebastian Hammarstedt. Skotten: 33-25. Publik: 80.

Foto och video: Arkiv, 3 februari 2024, Mörrum-Karlskrona.