Kaptenen på Goisarskeppet vet vad som måste göras för att vinna

Efter snart två månader i Laxalandet och som lagkapten har Isak Renemark hunnit bli varm i kläderna. Han vet vad Goiset har för potential och är inte nöjd så här långt.

”Jag har kommit in i gänget och lärt känna alla. Jag har egentligen bara goda intryck så här långt. Resultaten har kanske inte varit de bästa, men jag är övertygad om att vi kommer att lösa det inom gruppen och börja vinna matcher!”

Onsdag 19.00:  Köp biljett till Mörrum-Tyringe

En seger och två förluster har det blivit på de tre inledande matcherna. 0-6 mot KHK i premiären följdes av 5-4 mot Alvesta (efter förlängning) och 2-5 mot Västervik.

Det är inte tillräckligt bra, enligt #54.

”Vi har blandat och gett, tycker jag. Vissa saker har varit bra, andra inte. Framförallt blir det svårt att vinna matcher när vi släpper in så många mål”, säger Isak, som numera arbetar som extra resurs i en klass på Sternöskolan.

Mot KHK tycker lagkaptenen det såg okej ut, men ett antal småmissar gör att Mörrum inte kan matcha resultatet. Mot Alvesta gör laget en godkänd förstaperiod men en katastrofal andra där man räddar upp situation i tredje. Mot Västervik tycker Isak ändå att arbetsinsatsen är bra, men återigen bjuds det på för mycket bakåt, samtidigt som Goiset inte utnyttjar de lägen som faktiskt skapas framåt.

Så vad är nyckeln till att täppa till bakåt?

”Man måste gå igenom och se var felen begås, och hur de begås. Enligt min mening har vi inte varit tillräckligt disciplinerade. Vi måste göra fullt ut som vi bestämt och inte hitta på egna grejer. Stundtals har det sett bra ut, men svackorna i matcherna ska bli kortare, och de bra perioderna längre. Vi har ett mål i omklädningsrummet som alla är eniga om, men då måste vi prestera betydligt bättre än vad vi visat så här långt!”

23-årige Isak Renemark anslöt till Goiset i början av augusti. Då blev han inte enbart lagkamrat med sin lillebror August, han utsågs även till lagkapten nästan i samma ögonblick han klev över tröskeln till omklädningsrummet.

Vad är svårast med att vara lagkapten?

”Jag försöker bara vara mig själv, och göra så gott jag kan för att få laget så bra som möjligt. Jag ska vara en brygga mellan laget och tränarna, och det är alltid en utmaning att nå fram till varandra och presentera det som är angeläget på ett begripligt sätt. Men jag tycker bara det är roligt och väldigt ärofyllt att få vara lagkapten”.

Slutligen: vad är nyckeln till seger mot Tyringe?

”Vi kan kolla hur mycket som helst på vad motståndarna gör och inte gör, men om vi inte kan ta hand om vårt eget spel, så kommer vi ändå aldrig att bli lyckosamma. Det gäller bara att vi är påslagna från start och att alla gör de saker som är bestämt”.

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media