Historiskt nedsläpp: Nu blir även tjejerna en del av Mörrum Hockey!

För första gången någonsin kommer Mörrum Hockey den här säsongen ha ett tjejlag med i seriespel. Med start om exakt en vecka kommer Goiset att spela i Smålandsserien för A-flickor och får då tampas med storlag som till exempel Växjö Lakers, HV71 och IK Oskarshamn!

”Det ska bli jätteroligt. Tjejerna har verkligen sett fram emot detta”, säger tränaren Christian Eriksson.

Även om seriespelet ännu inte dragit igång, så har tjejerna redan hunnit spela två träningsmatcher i Skåne. Det blev seger i båda: 3-0 mot Frosta och 6-2 mot Helsingborg.

”Jag ser en oerhörd glädje i tjejerna. Det är en lite annorlunda jargong i omklädningsrummet jämfört med i killarnas. Jag får höra många roliga kommentarer”, säger Christian.

Spelarna i Mörrum är i åldrarna 12-15 år och kommer från hela länet. Goiset är den enda klubben i Blekinge som har ett lag för A-flickor. Förra säsongen var det flera av blekingetjejerna som tvingades åka till Höör och Frosta HC för att kunna spela match. Ett annat gäng tränade i Olofström. Några av dem spelade matcher i Sölvesborg. Det var med andra ord en rejäl spridning på såväl träningar som matcher.

Mörrum har länge strävat efter möjligheten att starta hockey även för flickor. Därför var det inget svårt val att dra igång tjejhockey i Jössarinken.

”Målsättningen är egentligen bara att tjejerna ska kunna träffas och ha roligt. Det är skönt med en fast punkt här på Jössa. Sedan hoppas vi förstås kunna få in ännu flera spelare i laget, så att vi på sikt kanske kan ha två lag igång i seriespel, ett för A-flickor och ett för B-flickor”.

Isa Svensson, som spelat TV-pucken med Blekinge två år i rad, är en av tjejerna som ingår i det nya laget.

”Det ska bli otroligt skönt att få vara ett lag som tränar och spelar ihop hela tiden. Det betyder verkligen allt för mig att få dra på mig Mörrumströjan. Jag har hängt här på Jössa sedan jag var pytteliten”, säger Isa, som är dotter till Goisets förre storspelare Jens Svensson, med fina meriter från bland annat Elitserien. Brorsan Ville (Växjö Lakers) går inte av för hackor han heller.

”Pappa har lärt mig allt jag kan, och dessutom på ganska kort tid. Jag har verkligen honom att tacka för allt”.

Vad blir målsättningen, denna första historiska säsong, med Mörrums tjejlag?

”Vi är ju ett helt nytt lag, så vi känner ingen press alls. Men målet är självklart att vinna serien. Vi har ju spelat två träningsmatcher och vunnit båda, så vi är väldigt taggade!”

Seriespelet startar 12 oktober. Mörrums tjejer ställs i premiäromgången borta mot HV71. Hemmapremiär blir det mot IK Oskarshamn lördagen 26 oktober.

Apropå tjejhockey: idag drog Hockeyskolan igång, där det även detta år finns en helt egen grupp för tjejer. Hela 13 flickor fanns på plats vid den första träningen, som var invigning av C-hallen för säsongen. Pojkarna tränar i B-hallen och tjejerna i C-hallen. Hockeyskolan fortsätter nästa lördag. Det är inte för sent att börja ännu, så varmt välkomna nästa vecka!

Översta bilden: Mörrums A-flickor, bakre raden från vänster: Gloria Sonesson, Ella Ströberg, Tova Eriksson, Isa Svensson, Tilde Ardevall, Alva Åberg, Z Johansson, Alicia Jönsson. Främre raden från vänster: Sandra Gustavsson, Tove Winberg, Emmy Thornell, Felicia Ruben.

Andra bilden: Familjen Hockey. Jens, Isa och Ville Svensson.