3 dagar kvar: Derbyhjälten minns en time-out som fick KHK att rasa

Marcus Niemi är en av många gamla derbyhjältar i Goiset. Han har mött Karlskrona HK flera gånger – och gjort många mål. Bland annat ett i Jössarinken i en oförglömlig match den 23 oktober 2011, som Mörrum vann med 4-0.

”Det är mitt bästa derbyminne. Det var över 2000 på läktarna, hela laget gör en grym match! ”Berra” (Fredrik Berglind) hade tagit över tillfälligt som coach. Han tog time-out när det var någon minut kvar och berättade vem som skulle ta över efter honom. Alla från Karlskrona blev tokiga och undrade nog vad vi höll på med, men ”Berra” bara mös, haha!”

Niemi, med 272 matcher i Mörrums A-lag, spelade en avgörande roll även ett år tidigare, fredagen 12 november 2010, då han sköt 4-2 och fastställde slutresultatet. Bilden när Marcus skriker ut sin glädje framför hemmaklacken och de 2125 åskådarna i Jössarinken har blivit en klassiker.

”Taket nästan lyfte på Jössa, då var det bra tryck! Det var alltid kul när man lyckades göra mål på Timo Leinonen, han var en grym målvakt som ledde Karlskrona på den tiden”.

Marcus säger så här om derbyhetsen mellan Mörrum och KHK.

”Rivaliteten sträcker sig långt tillbaka i hockeyhistorien, den lever vidare än idag. Sen är det ju givetvis publiken från båda håll som är med och skapar trycket och inramningen. Det smittar av sig på spelarna på isen”.

Slutligen, hur slutar derbyt på fredag?

”Jag tippar med hjärtat, tror Mörrum vinner med 4-2!”

» Derbybiljetter köps HÄR.

» Medlemsbaren är fullbokad, men medlemmar är alltid välkomna i pauserna. För tillträde krävs medlemskap, vilket kan tecknas HÄR.

» Anmäl dig till Enkronan HÄR!