Eftersnack: Mörrum-KHK 0-4

Mörrum Hockey förlorar derbyt mot Karlskrona HK. KHK vinner rättvist med 4-0 inför 1027 åskådare, som skapar en härlig stämning i Jössarinken.

”För att kunna vara med i en sådan här match måste vi vara effektiva i avsluten, och det är vi inte. Samtidigt får KHK sina mål i väldigt jobbiga lägen för oss”, säger Mörrums tränare Simon Skoog Peter.

Vilmer Stahmann hade hemmalagets kanske bästa målchans när han i boxplay blev helt fri framför duktige KHK-målvakten Carl Malmqvist.

I inledningen av andra perioden, vid ställningen 0-1, fick Mörrum chansen att spela 5-3 i två minuter, men fick inte in pucken. Istället för 1-1 kom istället 0-2 som ett brev på posten.

”KHK är solida, jag måste säga det. De är ödmjuka i 60 minuter och strular inte till det någonting för sig”, säger Simon Skoog Peter.

0-2 följdes av 0-3 och 0-4 och matchen var i princip avgjord efter två perioder.

David Otter gjorde debut i seriesammanhang för Mörrum och svarade för en stabil insats mellan stolparna.

» Matchsponsor var Sparbanken i Karlshamn som bjöd in till uppskattad fest i Medlemsbaren för Goisets nätverk Klubb 1966.

Mörrum Hockey-Karlskrona HK
KHK: Filip Cruseman, Lukas Sjöblom, Hugo Wendt, Liam Engström. Skotten: 14-30. Publik: 1027.