Genombrottsman klar för Brödernas/Väsby

Marcus Kivelä Carlzon gjorde stor succé den gångna säsongen i Borlänge då han blev lagets klart förnämsta poängplockare med trettiosex inspelade poäng på lika många  matcher. En säsong som lite kan betraktas som en genombrottssäsong för den talangfulla centern.

Marcus som har blivit tjugotre år, är fostrad i Västerås IK. Där sågs hans talanger i ett tidigt skede varför han belönades med landskamper med såväl U16 som U17 landslaget.

Efter juniortiden i Västerås blev det en kort tid i Hockeyettan med Surahammar innan en säsong i USA tog vid. En som varvades med spel i ligan NCDC som NAHL. Väl hemma i Sverige säsongen efter väntade ännu en säsong i Västmanland, men nu med Köping och där Marcus fortsatte att ta kliv i sin hockeyutveckling. Men det var sedermera under den gångna säsongen som den aviga och hårt arbetandes högerfattade centern fick sitt definitiva genombrott.

Det gav under våren ett kontrakt med KRIF men när den föreningen inte fick sin licens förnyad spel i Hockeyettan står det nu klart att karriären fortsätter i Brödernas/Väsbys så ädla dress.

Sportchef Tom Tärnströms om Kivelä Carlzons kontrakt med Brödernas/Väsby:

-Marcus är en offensiv och spelskicklig rightcenter med bra blick för spelet. Han hade något av ett genombrott året som gick och det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsatta utveckling här hos oss.

Krister Holmgren

Foto: Filip Pettersson /Borlänge Tidning