En premiär med mersmak

Det blev en riktig klang och jubelföreställning när Brödernas/Väsby premiärspelade och slog tillbaka Nyköping med hela 9-0. Laget visade upp en stor spelglädje och målproduktionen fördelades över hela sju spelare.

– Bra start på säsongen! Härligt med lördagsmatch och med bra inramning. Det blir en svår match när siffrorna rinner i väg på det sättet som det gör, men jag tycker mig se mycket som är positivt. När vi håller oss inom våra ramar strukturellt så är vi riktigt vassa. Kul med många mål och flera olika målskyttar, avslutar tränaren, Jesper Kemi.

Det går inte annat än att säga än att det blev en riktigt festlig dag för Brödernas/Väsby som verkligen gick i festlighetens tecken. Det var nämligen förfest utanför arenan innan matchstart och den stora publiken på närmare niohundra åskådare blev knappast besvikna på vad huvudnumret bjöd på. Nio mål, många härliga individuella nummer och ett fint samspel gjorde att gästerna från Nyköping fick en riktigt jobbig lördagskväll i Renew Arena.

Tim Friberg blev tidigare försäsongens första målskytt och drygt tre minuter in i seriepremiären blev han även Hockeyettan Östras första målskytt. Han fångade upp en puck i offensiv zon, vände om och tryckte till ett hårt skott som gav hemmalaget en kanonstart på matchen.

Men Tims succéinledning hade faktiskt kunnat varit ännu bättre. Det eftersom han hade kunnat blivit tremålsskytt innan ens hälften av den första perioden var spelad. Det efter han blivit helt ren mot målvakten vid två tillfällen. Målvakten Sebastian Wagner, som var gästernas enda ljuspunkt i den första perioden, räddade dock båda lägena. Han var även den stora anledningen till att bortalaget ”endast” hade ett tremålsunderläge efter att den första perioden var spelad. För trots tre insläppta mål så stred han tappert i kassen och kan inte alls lastas för målen.

Utökningen till 2-0 var effekten av en läcker styrning av Henrik Rommel mellan benen, efter en fin diagonalpassning av Carl Wassenius.

Vid 3-0 fyllde Gustav Berglund på i ett anfall och tog hand om en retur efter att Calle Åsell varit framme och frestat målvakten med ett skott mot den bortre stolpen.

Under mittakten kom Nyköping inledningsvis bättre upp i spelet och skapade sig själva ett par giftiga kontringar. Det efter att ett anfallstungt hemmalag gått bort sig vid några tillfällen men då fick målvakt Victor Olsson visa upp att han även är i fin form. Det när han tätade sina ytor och knep ihop benskydden när gästerna försökte trä in pucken mellan benen på honom.

I den femte minuten drog Nyköping på sig en utvisning och i den kom kanske matchens mål. Efter en förlösande passning från Rasmus Sörgardt från egen zon, blev nämligen såväl Calle Åsell som Marcus Kivelä Carlzon helt fria från offensiva blå. Medan de sedan stormade fram mot mål spelade de pucken till varandra innan Åsell till sist sprätte in 4-0.

Matchen gick sedan in i en temporär tomgång innan den fick ett förlösande slut med tre hemmamål inom loppet av fyra minuter.

Det startade med att Marcus Kivelä Carlzon återigen visade upp sin stora hockeyhjärna när han hade stor del i lagets femte mål. Det efter en fenomenalt fin diagonalpassning som Jeremias Lindewall vid en position vid den bortre stolpen kunde trycka in.

En god framspelning låg även bakom 6-0, efter att backen Filip Bratt hittat fram till en annan Filip, men med efternamnet Barklund. Sistnämnda som sedan tog några skär åt sidan innan han med en backhand trädde in pucken mellan benen på målvakten.

Målkavalkaden avslutades sedan med att Nik Allain, även han med en isare som tog vägen mellan benen på målvakten, tog hemmalaget upp till en 7-0 ledning efter fyrtio spelade minuter.

Med den stora ledningen i ryggen så blev den sista perioden av naturlig anledning något avslagen. Men det hindrade inte hemmalaget från att fortsätta bjuda på hockeygodis.

Marcus Kivelä Carlzon repriserade 5-0 målet när han med ännu en diagonalpassning frispelade Jeremias Lindewall som sopade in 8-0 till Brödernas/Väsby och därmed blev matchens första tvåmålsskytt.

Matchen avslutades sedan med att även Filip Barklund blev tvåmålsskytt när han i ett friläge väldigt kyligt lurade bort målvakten innan han tryckte in pucken i det första krysset.

Sammanfattningsvis så blev det precis en så lyckad premiär som man innan matchen bara hade kunnat önska sig. Brödernas/Väsby var på ett strålande piggt humör och där hela laget verkligen var med och bidrog till den stora segern.

Hela sju målskyttar var inblandad i målprotokollet och där många hade goda stunder men ska jag välja ut en som jag tyckte höjde sig mest över mängden, så faller valet på Filip Barkund. Han var pigg och företagsam matchen igenom och fick slutligen krydda anrättningen med ett mål och därtill en målgivande passning och får av mig tre grisar för insatsen.

Två grisar vill jag dela ut till Calle Åsell som i sedvanlig ordning bidrog med sitt hårda arbete men som därtill även han var inblandad i tre mål. Ett mål och två målgivande passningar blev kvällens bedrift och han höjde sig även över mängden.

Sista grisen skänks slutligen till playmakern Marcus Kivelä Carlzon som även han låg bakom tre mål men det i form av tre målgivande passningar som alla var av modell värre.

Men hela laget ska hyllas efter en den så härliga premiären som nog inte gjorde någon i publiken besviken.

Första perioden: 1-0 (02.56) Tim Friberg (Barklund), 2-0 (10.28) Henrik Rommel (Wassenius, Bratt), 3-0 (14.00) Gustav Berglund (Åsell, Olsson).
Andra perioden: 4-0 (PP1) (06.17) Calle Åsell (Kivelä Carlzon, Sörgardt), 5-0 (PP1) (14.19) Jeremias Lindewall (Kivelä Carlzon, Berglund), 6-0 (15.39) Filip Barklund (Bratt, Lundin), 7-0 (18.30) Nik Allain (Åsell, Feuk).
Tredje perioden: 8-0 (PP1) (09.06) Jeremias Lindewall (Kivelä Carlzon, Barklund), 9-0 (14.06) Filip Barklund (Aterius, Sörgardt).
Skotten: 34-20 (15-2, 12-7, 7-11)
Utvisningar: 35-37 (2-4, 4-4, 29-29)
Publik: 875 åskådare