Sollentuna vinner mot Vallentuna – stark insats och fem målskyttar säkrar tre poäng

Leo Hällvik. Foto: fodsportfoto (Instagram)

A-laget åkte till Vallentuna och visade upp ett hårt arbete och en fin laginsats när de tog hem en seger, slutresultat 5-3. Med fem olika målskyttar och en stark moral på planen lyckades laget kämpa sig till tre välförtjänta poäng efter en spännande match.

Matchen började på bästa möjliga sätt när Rickard Pärmeteg satte 1-0 redan efter 2 minuter och 28 sekunder, vilket gav Sollentuna en drömstart. Vallentuna hade svårt att svara och snart utökade Andreas Ekström ledningen till 2-0 efter 14:56, med assist från Leo Hällvik, i power play.

I andra perioden vände dock Vallentuna matchen och kämpade sig tillbaka med två mål. Vallentuna lyckades till och med ta ledningen med 3-2 i inledningen av tredje perioden. Sollentuna såg ut att vara pressade, men istället för att tappa modet visade laget sin fantastiska moral.

Tredje perioden blev en riktig nagelbitare där A-laget återtog kontrollen. Vid 50:03 kvitterade Ture Edvardsson till 3-3 i power play, assisterad av Elias Ek. Det var starten på en fantastisk vändning. Med bara en minut och två sekunder kvar på klockan, satte Tristan Magnusson 4-3, med fina framspelning från Filip Lindén och Andreas Ekström. När Vallentuna plockade målvakten i slutminuterna kunde Leo Hällvik fastställa slutresultatet till 5-3 med ett mål i tom bur, med endast två sekunder kvar av matchen.

Efter matchen var huvudtränaren Greg mycket nöjd: ”Ja, vad ska man säga, det var en riktigt bra match tycker jag! Vi får en bra start och sen släpper vi lite oturligt in ett och två mål och de vänder i andra perioden. Men vi gör en heroisk insats i tredje, kämpar ner dem och fortsätter kriga. Laget har en fruktansvärt bra moral! Nu ser vi fram emot lördag och Väsby borta – så det här var en bra start för laget, tack!”

Med denna seger har A-laget åter visat att de är ett lag som aldrig ger upp och att de har styrkan att klara av tuffa matcher. Nästa utmaning väntar på lördag när de möter Väsby på bortaplan.