Inför Mariestad BoIS – Skövde IK

Säsongens tredje derby i seriespel utspelar sig i Mariestad i afton när den tredje omgången för SIK spelas. Det väntas månghövdad publik i Mariehus Arena och en hel del Skövdesupportrar på läktarplats. Trettondagsafton torde således bjuda på publikfest och en spännande drabbning. Staffan Lundh ger sin syn på senaste matchen och kvällens övning.

Vi avhandlar förra matchen direkt. Dina reflektioner såhär med några dagars distans?

-Bra första period och första 5 i tredje sen är vi något för klena. Allmänt så behöver flera deltaga på ett mycket tuffare sätt. Inte så att vi inte försöker men fler måste orka lyfta upp spelet.

Från ”läktaren” så känns två mål väldigt enkla där vi nästan ger bort kassar. Det har man inte råd med mot ett så pass bra motstånd?

-Det stämmer det du säger och målen följer väl utifrån svaren på första frågan men ändå har vi en jättechans i början på tredje då Hjälm gett oss chansen inför sista perioden.

Säsongens tredje derby i seriespel står på menyn ikväll. Hur går tankarna kring matchen?

-Nr 1 är att det ska bli kul med folkfest och i övrigt så jobbar vi på som inför alla matcher men alla vet betydelsen av seger och glädje.

Vad blir nycklar för vår del?

-Det har ju varit tighta tillställningar under året så vi förväntar oss inget annat idag. Det är små kamper där ute som måste vinnas hela tiden som blir avgörande. Handlar ju även om att våga spela ut, göra det lilla extra och avgöra matcher. Rent taktiskt så tror jag väl ingen gått och gömt massa saker som ska plockas fram idag. Det gäller isåfall att reagera på det som händer.

Lukas Smith och Emil Smedberg har saknats de senaste matcherna. Är någon av dessa aktuella ikväll?

-Nej de är fortsatt borta.

Mellan stolparna hittar vi?

-Vi har en plan för veckan och den följer vi men vem som står ser vi på laguppställning ikväll.